Alte stiri
O dronă rusească s-a prăbuşit și în Letonia. „Un incident similar s-a petrecut astăzi în România”
acum 6 hours
MAE protestează față de violarea spațiului național al României de o dronă de atac rusească
acum 9 hours
Lorena-Adriana Bîrleanu, șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, este suspectată că le-ar fi administrat fiilor săi, de 11 și 15 ani, medicamente folosite de bolnavii în faze terminale. In urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine în cazul ambilor copii. DIICOT Suceava a demarat o anchetă, fiind făcute cercetări pentru stabilirea vinovăției persoanelor implicate. Ieri au fost percheziționate locuința femeii, precum și cabinetul său din cadrul Centrului Medical Județean Suceava. La sediul DIICOT Suceava urmau să fie aduși în vederea audierii Lorena-Adriana Bîrleanu, soțul acesteia, asistenta sa, precum și o farmacistă
Ieri dimineață, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Suceava, împreună cu ofițeri de poliție judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava au făcut trei percheziții, dintre care două domiciliare și una la Centrul Medical din cadrul IPJ Suceava, într-un dosar în care s-a dispus începerea urmăririi penale in rem sub aspectul săvârșirii infracțiunii de administrare de droguri de mare risc unei persoane, în afara condițiilor legale. Vizată de percheziții a fost Lorena-Adriana Bîrleanu, șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava, care este suspectată, așa cum ziarul „Obiectiv de Suceava” a prezentat în exclusivitate, că le-ar fi administrat copiilor săi medicamente folosite de bolnavii în faze terminale. Procurorii căutau în principal rețete pe baza cărora medicul Lorena Bîrleanu își procura diverse medicamente pe care le administra copiilor săi.
Anchetatorii au arătat că la data de 14 martie 2017, Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Suceava a formulat către DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava o sesizare cu privire la suspiciunea că unor doi minori, în vârstă de 11 și respectiv 15 ani, le-au fost administrate substanțe din categoria stupefiantelor de către o persoană care a avut acces direct, prin prisma atribuțiunilor de serviciu, la rețete medicale prin care se prescriu droguri în scop terapeutic și că ar fi administrat substanțe stupefiante sau psihotrope, în lipsa unor recomandări medicale.
Prin ordonanțele din data de 18 martie 2017, procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava au dispus prelevarea de probe biologice de la cei doi minori, iar în urma analizei probelor de urină prin teste immunoassay s-a evidențiat un rezultat pozitiv pentru opiacee și benzodiazepine.
Un rezultat pozitiv pentru benzodiazepine presupune prezența unuia sau mai multor substanțe cum ar fi: oxazepam, alprazolam, diazepam, bromazepam, clonazepam, nitrazepam, clorazepate etc. În cazul opiaceelor, rezultatul presupune prezența uneia sau mai multor substanțe din această clasă: morfină, codeină, ethyl morfina, hydrocodone, hydromorphone, norcodeina, oxycodone, 6-monoactehyl-morphine, etc. Existența acestor substanțe în corpurile celor doi copii au fost confirmate și de analizele realizate la un spital din Iași.
La sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Suceava urmau să fie aduse ieri, în vederea audierii, patru persoane. Conform unor surse din cadrul anchetatorilor, persoanele care trebuiau să ajungă la audieri sunt Lorena-Adriana Bîrleanu, soțul acesteia, asistenta sa, precum și o farmacistă. Se pare că perchezițiile au durat până în noapte târziu.
Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale.
Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecții și inculpații beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție.
Medicamente din clasa opiaceelor și morfinei, administrate unor copii de 11 și 15 ani
Amintim că în urmă cu o lună de zile, ziarul „Obiectiv de Suceava” a prezentat în exclusivitate cazul celor doi frați cărora mama lor le-ar fi administrat substanțe medicamentoase folosite pentru pacienți cu boli grave. Lorena Bîrleanu este șefa Centrului Medical din cadrul IPJ Suceava. Aceasta este bănuită că începând încă din luna septembrie a anului trecut a început să le administreze celor doi fii ai săi, în vârstă de 11 și 15 ani, tot felul de calmante puternice pentru a le mai potoli pornirile adolescentine. La școală, comportamentul celor doi băieți era unul total schimbat față de anul școlar precedent, fapt ce a stârnit nedumerirea cadrelor didactice. Copiii nu mai erau atât de energici ca la sfârșitul anului școlar trecut, s-au izolat de restul colegilor și nu mai comunicau nici cu profesorii, fiind afectate și rezultatele lor la învățătură.
Reprezentanții școlii nu au putut să privească nepăsători la situația celor doi băieți, astfel că s-au simțit responsabili să sesizeze Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Suceava. Asistenții sociali din cadrul DGASPC au pornit de îndată o anchetă pentru a descoperi cauzele ce au dus la schimbările de comportament ale celor doi frați. Minorii au fost monitorizați timp de câteva luni de zile, iar la sfârșitul lunii februarie 2017 s-a ajuns la concluzia că există posibilitatea ca însăși mama lor să le administreze tot felul de medicamente și calmante. Nu se știe deocamdată dacă femeia încerca doar să-i liniștească pe cei doi băieți sau ce alte motive ar fi avut, fără a ține cont de efectele secundare ale acestor substanțe asupra copiilor ei.
Cei doi minori au ajuns la Spitalul Județean Suceava, unde medicii i-au supus la o serie de investigații de specialitate pentru a vedea în ce măsură le-au fost afectate organele vitale și totodată pentru a se descoperi ce substanțe le-au fost administrate. Din testele de urină a reieșit că băiatului de 11 ani i s-a administrat benzodiazepină, iar fratele său mai mare primise în ultimele 48 de ore morfină. Acestora li s-au prelevat și probe de sânge, care urmau să fie prelucrate în laboratoare de specialitate.
Toată această poveste a ieșit la iveală după ce la DGASPC Suceava a fost făcută o sesizare prin care se atrăgea atenția că există suspiciunea că celor doi frați li s-ar administra substanțe medicamentoase periculoase.
„Am primit o sesizare, în urma căreia am pornit o anchetă. Subiectul este foarte delicat și prefer să nu ofer prea multe detalii până nu primim un raport oficial asupra anchetei demarate”, a declarat directorul executiv pe probleme sociale în cadrul DGASPC Suceava, Margareta Isăilă.
Polițiștii de la Biroul de Combatere a Crimei Organizate (BCCO) Suceava sub îndrumarea procurorilor DIICOT Suceava fac și ei cercetări în acest caz. Surse din rândul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism au confirmat că Lorena Bîrleanu este subiectul unei anchete desfășurate de procurorii DIICOT, însă nu au dorit să ofere prea multe detalii, deoarece subiectul este unul delicat, victimele din dosar fiind două persoane minore.
Despre preocupările mai puțin ortodoxe ale Lorenei Bîrleanu s-a auzit și prin sediul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Suceava. Polițiștii nu puteau să-și explice cum medicul lor, la care unii dintre ei și-au înscris chiar și familiile, le-ar fi administrat fiilor săi substanțe periculoase, punându-le chiar viața în primejdie. Se pare că doctorița își procura „marfa” pe seama unor pacienți, bolnavi în fază terminală.
Totuși, nu se știe încă cu exactitate ce s-a întâmplat în casa familiei Bîrleanu și cum au ajuns ca niște bieți copii să devină un soi de cobai.
Lorena Bîrleanu este șefa Centrului Medical Județean Suceava din cadrul IPJ Suceava de aproximativ șapte ani de zile. Ea are în subordine alți șase medici, care se ocupă de sănătatea cadrelor MAI din județul Suceava. Nu mai puțin de 1.300 de polițiști, 800 de jandarmi și 800 de pompieri, precum și alte cadre și foste cadre MAI sunt înscriși la doctorița Bîrleanu, iar tinerii suceveni aspiranți la o carieră în Ministerul Afacerilor Interne trebuiau să fie verificați medical de medicul suspectat că le-ar fi făcut așa o grozăvie propriilor săi fii.
Trebuie menționat faptul că Lorena Bîrleanu mai are o fiică în vârstă de doar trei ani, iar soțul ei este șeful serviciului de descarcerare din cadrul ISU Suceava. Pentru toți este un semn de întrebare cum în casa cu pricina, unde locuiesc doi adulți pregătiți să acorde primul ajutor, doi copii s-au transformat în ultimele luni, ajungând aproape legume, fără ca nimeni să ia vreo măsură.
Reprezentanții DGASPC au cerut internarea provizorie a celor doi frați într-un centru de plasament, însă instanțele de judecată sucevene au respins cererea acestora. (Dănuț ZUZEAC)
Sâmbătă, 7 septembrie 2024, polițiștii suceveni au depistat mai mulți șoferi conducând sub influența băuturilor …
Nu este adevarat ca vreo institutie scolara a facut vreo sesizare la Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Este o minciuna!!! Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Suceava ar trebui sa se sesizeze si sa declanseze o ancheta in acest caz!
Reprezentantii scolii au dat dovada de indiferenta si ar trebui sanctionati ca si psihologul unitatii de invatamant.
ORICE ESTE POSIBIL IN ZIUA DE AZI.NU POTI SA TE NUMESTI MAMA CU ASTFEL DE FAPTA.