Thursday , December 1 2022

Pedepse definitive pentru dealerii de droguri care alimentau tinerii din Gura Humorului, Iaşi, Botoşani, Vaslui şi Roman

palatul de justitie Suceava [800x600]


Curtea de Apel Suceava i-a condamnat ieri defintiv pe indivizii care alimentau cu droguri tinerii din Gura Humorului, Iaşi, Botoşani, Vaslui şi Roman. Astfel, Andrei Mihai Munteanu zis “Dumbo”, de 24 de ani, din Gura Humorului, a primit doi ani şi 10 luni de închisoare cu executare, în timp ce Sebastian Tătăruşanu Tipău zis “Seba”, de 21 de ani, din Gura Humorului, s-a ales cu un an şi opt luni de închisoare cu suspendare. Acesta din urmă a absolvit între timp Scoala de agenţi de poliţie de la Câmplina, iar din 2013 lucrează la Postul de Poliţie Poduri din judeţul Bacău. In acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Victor Bogdan la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare, Bogdan Silviu Diaconu la doi ani şi opt luni de închisoare cu executare şi Bogdan Iulian Olaru la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare.
Aceştia sunt acuzaţi că făceau parte dintr-o grupare de traficanţi de cannabis ce era alimentată de mai mulţi români din Spania, Italia şi Anglia. Odată ajunse în ţară, drogurile erau primite prin colete de mai mulţi tineri prin care şi Andrie Mihai Munteanu care erau vândute altor tineri, printre care şi Sebastian Tătăruşanu Tipău. Principalii clienţi ai grupării erau studenţii din Iaşi, dar şi tineri din Gura Humorului, Botoşani, Vaslui şi Roman. Anchetatorii au stabilit că gruparea ce se ocupa cu vânzarea de cannabis şi etnobotanice avea cel puţin 90 de clienţi. Drogurile ajunse la Gura Humorului erau trimise de către Andrei Mihai Munteanu, care era student la Iaşi. Principalul destinatar era Sebastian Tătăruşanu Tipău care le vindea mai departe mai multor tineri din Gura Humorului, iar banii îii trimitea lui Andrei Munteanu. (C.Z.)

Vezi si

Peste 300 de polițiști suceveni acționează în perioada minivacanței de Sf. Andrei și 1 Decembrie

În perioada 30 noiembrie – 04 decembrie, polițiștii de ordine publică și rutieră din cadrul …