Wednesday , October 4 2023

Patru elevi suceveni s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată

Olimpiada de Informatică Aplicată ”Acadnet” este o competiție dedicată elevilor pasionați de calculatoare și rețelistică. Pentru a se putea înscrie la această olimpiadă, elevii au studiat cursurile oferite de Cisco: IT Essentials și CCNA. La faza județeană se califică primii 50% elevi selectați din toată țara, iar șase elevi din județul Suceava au fost printre finaliști.

Aceștia au participat la secțiunile Calculatoare – Laza Eduard, clasa a X-a, la Liceul Teoretic ”Filadelfia” Suceava,  Gherasim Mihnea-Matei, clasa a XI-a, la Colegiul Național ”Petru Rareș”, Radu Andrei Eduard și Hreniuc Matei, elevi în clasa a XII-a, la Colegiul Tehnic Rădăuți; și Interoperabilitate Software – Ursaciuc Sebastian, clasa a X-a, Colegiul Tehnic Rădăuți, și Turculeț Alexandru, clasa a XI-a, Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava.

Potrivit Inspectoratului Școlar Județean Suceava, patru elevi s-au calificat la faza națională a Olimpiadei de Informatică Aplicată, organizată în perioada 4-6 aprilie a.c., la Facultatea de Automatică și Calculatoare din cadrul Universității Politehnica București. Este vorba despre Laza Eduard, Gherasim Mihnea-Matei, Radu Andrei Eduard, Ursaciuc Sebastian. Elevul Radu Andrei Eduard s-a calificat și la faza internațională a Olimpiadei, organizată tot la București, în data de 6 aprilie, situându-se pe poziția 16 în clasamentul final. De precizat că doar 20 de elevi se califică la faza națională la o categorie. (O. N.)

 

Vezi si

Lungu: Reabilitarea clădirii principale a Colegiului ”Mihai Eminescu” se va finaliza în martie 2025. Lucrările sunt în grafic

Ion Lungu, primarul municipiului Suceava, a declarat că lucrările de investiții la proiectul  de reabilitare …