Monday , January 30 2023

Patru cazuri de COVID depistate miercuri în unitatile de invatamant din județul Suceava

Un elev de la Colegiul ”Alexandru cel Bun” Gura Humorului, o educatoare de la Grădinița Dornești, o profesoară de la Liceul ”Tomșa Vodă” Solca și secretara Colegiului Tehnic Rădăuți. Acestea sunt singurele cazuri de COVID raportate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava în cursul zilei de miercuri, în sistemul de învățământ.

Este a doua zi în care numărul cazurilor depistate este in scadere și, cel mai important, persoanele confirmate cu acest virus nu provin din aceeași unitate de învățământ și nici măcar din aceeași localitate. Luni au fost raportate 6 cadre didactice, doi angajați din categoria personal nedidactic și o elevă, iar marți un elev și două cadre didactice.

Statisticile arată că în sistemul de învățământ din județul Suceava, de la începerea anului școlar au fost depistate pozitiv 122 de cadre didactice, 178 angajați din categoria personal nedidactic și auxiliar, 102 elevi, trei preșcolari și 16 studenți.

Sindicaliștii suceveni au informat că federațiile sindicale din învățământ au înaintat Administrației Prezidențiale, în data de 20 octombrie 2020, o scrisoare deschisă comună adresată Președintelui României Klaus Iohannis, privind promulgarea legii prin care se acordă stimulentul de risc angajaților din sistemul de învățământ, în contextul pandemiei SARS-COv-2. ”Vă rugăm să aveți în vedere și faptul că personalul didactic este categoria socio-profesională bugetară căreia nu i s-au acordat majorările salariale care i se cuveneau începând cu 1 septembrie 2020. De asemenea, personalul din învățământ este singura categorie bugetară care nu beneficiază în prezent de sporuri pentru condiții de muncă. În contextul epidemiologic actual și având în vedere riscurile asumate de personalul din învățământ cu unicul scop de a continua, în bune condiții, educarea și instruirea tinerei generații, considerăm că este justificată acordarea acestui stimulent”, se precizează în scrisoarea adresată președintelui României. (O.N.)

 

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …