Saturday , July 13 2024

Patru bărbați, arestați în urma perchezițiilor la traficanții de droguri din Siret

Judecătorii Tribunalului Suceava au admis, vineri, propunerea formulată de DIICOT Suceava de arestare preventivă pentru 30 de zile  a inculpaților:  Sebastian Ciorteanu (pentru comiterea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc, punerea la dispoziție, cu știință, cu orice titlu, a unei locuințe sau a unui local ori a oricărui alt loc amenajat, în care are acces publicul, pentru consumul ilicit de droguri ori tolerarea consumului ilicit în asemenea locuri în formă continuată și act sexual cu un minor în formă continuată (5 acte materiale consumate în perioada 19.04.2022 – 17.06.2022); Fernando – Răzvan Burduja (pentru săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, trafic de droguri de risc și de mare risc şi trafic de droguri de risc); Răzvan – Marian Petrașuc  (pentru comiterea infracțiunii de trafic de droguri de risc și de mare risc) și  George Boinici pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de mare risc. Cei patru au fost introduși în Arestul IPJ Suceava.

Reamintim că joi, 23 martie a.c., polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Suceava, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava, au efectuat 9 percheziții domiciliare în orașul Siret, într-o cauză având ca obiect săvârșirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc și mare risc, efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse știind că acestea sunt susceptibile de a avea efecte psihoactive și act sexual cu un minor.

Procurorii spun că, pe parcursul anului 2022, mai multe persoane ar fi comercializat, în mod repetat, cannabis, cocaină, amfetamină și ecstasy consumatorilor din județul Suceava. Astfel, în acest context, în urma controlului efectuat în trafic, în luna iunie a anului 2022, într-un autoturism, care circula în municipiul Suceava, au fost descoperite 214 grame de cannabis și aproximativ 13 grame de cocaină.

De asemenea, în perioada aprilie – iunie 2022, o persoană  minoră ar fi fost determinată să întrețină, în mod repetat, relații sexuale, primind în schimb substanțe stupefiante, psihotrope sau psihoactive, de care aceasta ar fi fost dependentă.

Joi, în urma perchezițiilor, 8 persoane au fost conduse, pentru audieri, la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Suceava.

 

 

Vezi si

Prima livrare de echipamente din cadrul proiectului pentru reducerea infecțiilor nosocomiale la Spitalul Clinic Județean Suceava 

În cadrul proiectului „Întărirea capacităţii instituţionale pentru reducerea riscului de infecţii nosocomiale la Spitalul Clinic …