Tuesday , February 27 2024

Patronul unei firme din Stulpicani, prins în pădure cu un camion plin cu lemne fără acte

În perioada 07.07-08.07.2020, în baza datelor şi informaţiilor deţinute în cadrul Planului Comun de Acţiune „Scutul Pădurii 2018”, privind săvârșirea de delicte silvice pe raza Ocolului Silvic Stulpicani,  polițiștii din cadrul I.P.J. Suceava – Serviciul de Ordine Publică – Biroul Combaterea Delictelor Silvice împreună cu lucrători ai Gărzii Forestiere Suceava, s-au deplasat in localitatea Vadu Negrilesei, comuna Stulpicani, pe drumul auto forestier Troci, unde a fost depistata o autoutilitară, care transporta material lemnos respectiv lemn rotund rășinoase.

Conducătorul auto, B. I., nu a prezentat niciun aviz de însoțire al materialului lemnos, fapt pentru care s-a procedat la interogarea aplicației, stabilindu-se faptul că  nu a fost generat nici un cod unic online. În urma inventarierii materialului lemnos de către specialiștii silvici, s-a stabilit că acesta a transportat fără aviz de însoțire cantitatea de 19,18 mc lemn rotund rășinoase. În cauză, s-a dispus sancționarea contravențională a numitului Balan Ioan cu amendă in valoare de 10.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea fizică a cantitătii de 19,18 mc in valoare de 5.581 lei care a fost predată in custodie pădurarului titular al Cantonului Silvic nr.4 Troci.

În continuarea verificărilor, s-a stabilit faptul că B. I. este administratorul SC MOLID SRL, cu sediul social in Vadu Negrilesi, comuna Stulpicani, fapt pentru care s-a procedat la efectuarea controlului societătii pe linia respectării prevederilor legale privind achiziţia, debitarea şi comercializarea materialelor lemnoase.

În urma efectuării balantei dintre stocurile scriptice si stocurile faptice, echipa de control a constatat faptul că societatea sus-amintită a expediat fără avize de insotire a materialului lemnos cantitatea de 16,34 mc cherestea răsinoase si cantitatea de 84,40 mc lemn rotund răsinoase din depozitul societătii. De asemenea, s-a constatat faptul că societatea sus-amintită, nu respectă obligația legală de verificare a codurilor unice aferente avizelor intrate in punctul de lucru.

În cauză s-a dispus sancţionarea contravenţională a S.C. MOLID SRL, reprezentată de administrator B. I., aplicandu-se 2 sancţiuni contravenționale in valoare de 15.000 lei, iar ca măsură complementară s-a dispus confiscarea cantităţii de 16,34 mc cherestea răsinoase in valoare de 11.748 lei și a 84,40 m.c. lemn lucru rășinoase în valoare de 14.516 lei.

Vezi si

Peste 600 de șoferi amendați de polițiști în cadrul acțiunilor din week-end-ul trecut

În contextul situaţiei operative existente la nivelul judeţului Suceava, în scopul impunerii unui climat de …