Wednesday , February 1 2023

Parcul de la Policlinica Areni va fi reamenajat

Lucrările vor începe, cel mai probabil, săptămâna viitoare. Va fi înlocuit pavajul, vor fi reparate treptele și vor fi montate borduri noiPARC policlinica-min

Parcul „Florea Vladimir” de lângă Policlinica din municipiul Suceava va fi reamenajat. Cel mai probabil, lucrările vor demara într-o săptămână, după ce se finalizează amenajarea de parcări în spic pe strada Mărășești. Potrivit viceprimarului Lucian Harșovschi, va fi înlocuit pavajul, vor fi reparate treptele și vor fi montate borduri noi,  lucrările fiind estimate la 103.000 de lei.

“Vom înlocui 1.000 de metri pătrați de pavaj, vor fi montate 155 de metri liniari de trepte și 355 de metri liniari de bordură mică. Acum este dată comanda pentru pavajul diferit față de cel care este în oraș. Într-o săptămână după ce vor fi finalizate modificările la stra­da Mărășești cu parcările ­la­terale în spic la Studențească vom intra la reabilitarea parcului. Va fi o lucrare frumoasă”, a spus Lucian Harșovschi.

El a explicat că lu­crările nu vor fi făcute pe bugetul de investiții, ci din fondurile destinate pentru reabi­litare. (D.P.)

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

One comment

  1. dați-vă demisia

    De ani de zile, in Suceava, care este municipiu reşedinţă de judeţ cu tot felul de orgolii, nu s-a reuşit încropirea unui oras mai acătării. Primarul nostru impreuna cu acolitii lui s-au profilat pe distrugerea aproape in totalitate a spatiilor verzi, ridicind fel de fel de cladiri neinteresante si disproportionate. Se merge pe principiul incetatenit deja, ca functia trebuie sa iti foloseasca tie si nu comunitatii pe care o conduci si de care trebuie sa ai grija. Mai conteaza f. mult pregatirea, educatia pentru frumos si cultura celui ce este in functie. Conteaza si oamenii de valoare de care se inconjoara, pentru a-si pune amprenta asupra unei localitati care, prin compozitia socio-profesionala, nu are veleitati pentru cultura si frumos, asa cum vedem la Botosani. Aici, noi, pe forum tot timpul am atras atentia sa se gaseasca un colectiv de oameni valoarosi. Regretam aspectul actual al Sucevei, dar si mai mult regretam faptul ca pentru lucrul urit si prost nimeni nu raspunde. Nici un fel de proportii de arhictectura, de functionalitate, totul dupa ureche. Interesul la noi a fost si este sa se faca blocuri si vile in prostie, peste tot, fara un plan, fara sa se urmareasca o linie armonioasa, un echilibru. Anormala este situaţia ca Suceava nu se extinde cum este firesc, ci continua sa se comprime folosind inca toate spatiile verzi ce au mai ramas de la comunisti. La noi au primat interesele marunte si spaga din orice. Sunt peste tot ridicate garaje pe locurile de joaca, iar copiii nu au macar o groapa de nisip unde sa se joace. Nu mai avem spatii libere pentru amenajarea de terenuri de tenis, volei, badminton, gropi cu nisip pentru joaca copiilor, etc. Nu este planificata in viitorii ani o pista functionala pentru ciclisti in tot orasul. De ce nu se planifica si nu se iau in consideratie aceste lucruri care ţin de sanatate si civilizatie? Se urmaresc doar cistiguri imediate, distrugindu-se toate spatiile verzi, carora le iau locul blocurile, vilele!? Beton si iar beton! Nu se pot ridica blocuri si vile in afara orasului ? Unde sa se joace copiii nostri si unde sa ne recreem, noi, cu totii…doar printre parcari, blocuri si intre gardurile inalte ale vilelor?!