Thursday , April 18 2024

Pagube de 4,5 miliarde de lei vechi in urma unui incendiu produs la un service din Itcani

N hala de service auto, dou\ capuri de TIR, un motostivuitor  [i alte bunuri au fost distruse de focul izbucnit de la un scurtcircuit produs de un conductor electric defect n patronul, Gheorghe Candrea, fost inginer [ef la TPS, avea sigurat\ cl\direa, dar nu [i celelalte bunuri

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a distrus hala de service auto a firmei CUPOLA COM SERV SRL, din cartierul I]cani. Societatea care se ocup\ cu transporturi de m\rfuri dar [i cu repara]ii auto la camioane de mare tonaj  `[i are sediul pe strada Aurel Vlaicu `n apropiere de lunca r=ului Suceava.
Conform pompierilor, incendiul a izbucnit cu pu]in timp `nainte de ora 2.00 a nop]ii de vineri spre s=mb\t\, fiind anun]at prin 112. Deta[amanentul de pompieri Suceava a intervenit cu trei autospeciale [i o ambulan]\ SMURD pentru localizarea [i stingerea incendiului.
La sosirea militarilor, ardea în fl\c\ri hala de service, construit\ pe structur\ metalic\, din lemn [i panouri tip “sandwich”, cu învelitoare din tabl\, existând pericolul de propagare la o sta]ie I.T.P., o caban\ din lemn, un camion marca Mercedes [i un cap tractor marca Scania.
Pompierii au luptat cu fl\c\rile pre] de trei ore, incendiul fiind lichidat `n jurul orei 5.00, s=mb\t\ diminea]a. Au ars hala service, pe o suprafa]\ de 400 mp, o sal\ de protocol, pe o suprafa]\ de 30 mp, dou\ capuri de TIR , în propor]ie de 90%, un motostivuitor, în propor]ie de 50%, 25 de anvelope, alte utilaje [i echipamente de lucru, vestiare [i acte din arhiva societ\]ii, degradându-se circa 30% din structura halei. Din primele cercet\ri, incendiul a izbucnit din cauza unui scurtcircuit produs la un conductor electric defect.
Pompierii au salvat restul halei, sta]ia I.T.P., cabana din lemn, autocamionul [i un alt cap de TIR. Din fericire, nu au existat victime omene[ti.
Gheorghe Candrea, patronul SC CUPOLA COMSERV SRL este fostul inginer [ef al SC Transport Public [i Servicii (TPS) SA, firma care s-a ocupat de transportul public local `n municipiul re[edin]\ de jude]. ~n anul 2005, c=nd TPS a intrat `n faliment, locul acesteia fiind luat de SC Transport Public Local (TPL), Gheorghe Candrea a plecat din sistem pentru a se dedica afacerilor. A pus pe picioare firma CUPOLA COMSERV pe care o `nfiin]ase mai `nainte, ocup=ndu-se de activit\]i de service la camioane, tahografe [i ITP.
Unul dintre capurile de TIR distrus `n incendiu apar]inea firmei, ca [i motostivuitorul, cel\lalt fusese adus de un client pentru repara]ii. ~n total, apreciaz\ patronul Gheorghe Candrea, valoarea total\ a pagubelor este de 4,5 miliarde de lei vechi. Nenorocirea de vineri noapte vine dup\ ce firma tocmai se repuse pe picioare dup\ ce `n vara acestui an sediul acesteia a fost afectat\ de inunda]ii cu prilejul viiturilor din luna iunie [i Gheorghe Candrea spera ca `n aceast\ iarn\, dup\ ce distrugerile de ast\ var\ au fost remediate, s\ se pun\ serios pe treab\.
Necazul a venit `ns\ din nou, pe nea[teptate iar patronul Candrea nu poate dec=t s\ spere c\ va putea s\ redreseze din nou activitatea firmei, `n condi]iile `n care avea asigurare doar pentru cl\dirile distruse de incendiu, nu [i pentru bunuri. (Neculai RO{CA)

Vezi si

Adăpost de animale incendiat intenționat la Marginea (FOTO, VIDEO)

Pompierii militari ai Detașamentului Rădăuți, împreună cu lucrătorii Serviciilor voluntare pentru situații de urgență Marginea …