Friday , September 30 2022

O suceveancă, hoață din locuințe, dată în urmărire europeană de cinci ani, prinsă într-o tabără de romi din Italia

Cristina Betean, de 30 de ani, e condamnată la șase ani de închisoare pentru zeci de furturi din locuințe, comise în mai multe localități de pe raza județului Suceava, în special în zona Fălticeni și Rădăuți. Ea este unul dintre cei mai vechi urmăriți general din județul Suceava. Luni, femeia a fost prinsă într-o tabără de țigani, din apropiere de Bari – Italia și va fi  extrădată în România  

Cristina Betean (30 de ani), urmărită național și internațional din anul 2014 a fost prinsă luni în Italia. Suceveanca a fost condamnată la aproape șase ani de închisoare pentru furt, dar a putut să fugă din țară în Italia, înainte de a fi condamnată. În tot acest timp, tânăra a stat ascunsă până când anchetatorii italieni au ­des­­­cins zilele tecute într-o tabără de romi din localitatea Poggiofranco, în apro­piere de Bari. După ce au reținut mai multe persoane, carabinierii au des­coperit faptul că românca era căutată în toată Europa de cinci ani, relatează publicația barilive.it, citată de observator.tv și libertatea.ro.

Cristina Betean fusese dată în ur­mărire europeană și anchetatorii au publicat poza femeii pe site-ul Poliției Române, la rubrica „persoane urmă­rite”. Cu toate că aveau informații că suceveanca se as­cunde în Ita­lia, polițiștii nu au reușit să o prindă vreme de cinci ani.  Luni, o echipă de investigatori ­ita­lieni, în co­­la­­­borare cu ofi­țerii ai Interpol, a reușit să o depisteze pe Cristina Betean în tabăra de romi din Poggiofranco. Românca a fost arestată și plasată în custodia Poliției italiene și urmează să fie extrădată în România.

Cristina Betean este unul dintre cei mai vechi urmăriți general din județul Suceava. Femeia, cu domici­liul în comuna Bălăceana, este autoarea a zeci de furturi din locuințe, comise în mai multe localități de pe raza județului Suceava, în special în zona Fălticeni și Rădăuți.  Pe numele ei sunt trei mandate de executare a unor pedepse, primele condamnări fiind tocmai din 2014. Cristina Be­tean a fost arestată o perioadă în urma comiterii unora dintre furturi, însă ea a fost pusă în libertate și astfel, a putut să fugă în Italia. (C.A.)

Vezi si

Iulius Mall Suceava te invită la TEDxAreni să pornești „În căutarea autenticității”, alături de Ancuța Bodnar, Dan Negru, Alex Nedea și alte persoane publice

Maratonul de inspirație TEDxAreni, în care speakerii vor vorbi despre autenticitate, despre ce înseamnă a …