Friday , October 22 2021

O femeie de 73 de ani din Boroaia nu reușește să scape de coronavirus încă din luna martie

In această perioadă femeia a făcut zeci de teste și a fost internată de mai multe ori în spital. ”Este evident că avem de-a face cu reinfectare. Chiar dacă astăzi un rezultat este negativ, a doua zi testul poate fi pozitiv”, consideră medicul Dinu Sădean, director DSP. Femeia a ajuns din nou în spital, pe 17 iulie

O femeie în vârstă de 73 de ani, din comuna Boroaia, trăiește un adevărat coșmar, încă din luna martie. Femeia face dializă de două ori pe săptămână la Centrul Brown, iar de la debutul pandemiei nu este primită la dializă, fără un test care să dovedească faptul că nu are ­Coro­navirus. Nimic deosebit până aici, doar că, după câteva zeci de teste, unul negativ, unul pozitiv, și câteva spitalizări, femeia este în pragul depresiei. La mijlocul lunii martie a primit primul rezultat ”pozitiv”, asimptomatic. A fost internată în spital, a urmat tratament iar după o lună a venit și vestea bună – externarea. Doar că fericirea ei nu a ținut mult, iar în data 28 iunie, a flat că este din nou pozitivă.

”Cei de la Brown o testează de fiecare dată când merge la dializă, adică vinerea și lunea. I s-a spus de multe ori că rezultatul a ieșit pozitiv dar nu i-au arătat niciun certificat doveditor. Au spus că ei nu au, primesc doar liste de la Direcția de Sănătate Publică. Noi am tot făcut teste la clinicile private din oraș, iar rezultatele sunt negative. Nu înțeleg cum într-o zi iese negativ și a doua zi pozitiv, sau invers. Cei de la Centrul de Dializă nu recunosc decât rezultatele DSP-ului”, a povestit Daniela N., fiica femeii.

A urmat o altă spitalizare, de pe data de 29 iunie până pe 15 iulie, când i s-a comunicat că rezultatul testului este negativ și poate pleca acasă. Pe 17 iulie s-a prezentat din nou pentru dializă și a aflat iarăși că este pozitivă și trebuie să se interneze. ”Mama este din nou în spital. Nu mai poate nici fizic, nici psihic. Este la capătul puterilor. Nu înțeleg nimic. Cum poate pe data de 15 să fie declarată ­ne­gativă și externată iar pe 17, la un alt test, să i se spună că este pozitivă. Nu are niciun fel de simptome dar este internată în salon cu pacienți cu simptome de Covid 19. Îmi este frică pentru ea, să nu facă ceva pe fond nervos Din luna martie trăiește o dramă și plânge de fiecare dată când știe că urmează să fie testată. Nu știe cât va sta și acum internată, nu i se spune nimic, nu i se explică nimic”, a continuat Daniela N.

Pe de altă parte, conducerea Direcției de Sănătate Publică susține, prin vocea medicului Dinu Sădean, director general, că este posibilă reinfectarea, și, pe baza unei solicitări scrise, se poate elibera și certificatul care atestă prezența virusului Covid 19. ”Este evident că avem de-a face cu reinfectare. Chiar dacă astăzi un rezultat este negativ, a doua zi, testul poate fi pozitiv”, a menționat directorul Dinu Sădean. (Cristina RUŞTI)

 

Vezi si

200 de cazuri noi de COVID in județul Suceava. 15.410 noi infectări și 347 de decese în țară

Până astăzi, 22 octombrie, pe teritoriul României au fost înregistrate 1.534.942 de cazuri de infectare …

No comments

  1. este evident ca testele dvs. dau erori d-le director.