Wednesday , February 1 2023

O absolventă a Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava a primit Ordinul ”Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler

Diana Cărceanu este absolventă a Colegiului Național ”Petru Rareș” Suceava și, actualmente, studentă la medicină generală în Iași. Tânăra de 21 de ani a făcut în ultimii 5 ani voluntariat în cadrul programului ”Salvator din Pasiune”, atât la ISU Suceava, cât și la ISU Iași. Pentru întreaga sa activitate, care însumează circa 550 de intervenții la care a participat, președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul ”Meritul pentru Promovarea Drepturilor Omului și Angajament Social” în grad de Cavaler.

”Sunt unul dintre voluntarii din cadrul programului «Salvator din Pasiune» și efectuez gărzi pe ambulanța EPA (echipaj de prim-ajutor- n.r ). Din anul 2016 sunt voluntar în cadrul inspectoratului, deci fac parte chiar din prima serie de voluntari. Inițial, am făcut voluntariat în cadrul ISU Suceava, iar din toamna anului trecut m-am transferat aici, în cadrul ISU Iași. Pot spune că pentru mine a fost și este cea mai bună alegere a vieții mele și cea mai importantă, deoarece nu mi-a deschis doar o oportunitate, ci și o carieră. În timpul liber sunt și studentă la medicină generală, aici în Iași. Consider că atât activitățile pe care le desfășor aici, cât și toate cunoștințele pe care le dobândesc în timpul cursurilor, mă vor ajuta să evoluez”, a spus reporterilor Cotidianului BZI, la începutul anului 2021, Diana Cărceanu, voluntar ISU Iași.

Cele mai grele și traumatizante misiuni pentru Diana sunt acelea care includ copii. Sutele de misiuni la care a participat eroina de la ISU Iași i-au schimbat viața și au ajutat-o să aibă mai multă încredere în ea și să se dezvolte. Tânăra consideră că oricine trebuie să dețină câteva informații despre primul ajutor, pentru că, la un moment dat, poate salva viața unui om. ”Toate intervențiile la care am participat, undeva în număr de 550, pot spune că m-au schimbat pe mine ca persoană, mi-au dat mai mult curaj, mai multă încredere în mine și mi-am dat seama că dacă dețin anumite informații și anumite cunoștințe despre primul ajutor, pot schimba viața unui om. Îi încurajez pe toți tinerii, dar și pe persoanele mature care vor să facă o faptă bună, care vor să evolueze și să învețe mai mult despre primul ajutor să se înscrie în viitoarele programe, pentru că este un lucru care le va schimba viața”, a povestit Diana, membră a programului ”Salvator din Pasiune”, potrivit cotidianului bzi.ro.

Diana Cărceanu a absolvit Colegiul Național ”Petru Rareș” Suceava în anul 2019, iar în prezent studiază la Facultatea de Medicină Generală, din cadrul Universității de Medicină și Farmacie Grigore T. Popa Iași. (O. N.)

Vezi si

Anul acesta va fi reluată licitația anulată în pandemie pentru modernizarea a 10 locuri de joacă din Suceava

Primăria Municipiului Suceava va relua modernizarea unui număr de 10 locuri de joacă din oraș …