Wednesday , February 1 2023

Numărul localităților care vor să înființeze sisteme de distribuție a gazelor naturale în Suceava este în creștere

Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, a semnat, vineri, certificatele de urbanism pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale pentru orașele Solca și Milișăuți și comunele Arbore, Burla, Iaslovăț și Volovăț. In cursul zilei de joi, aceleași documente au fost emise pentru mai multe localități situate pe Valea Solonețului și pe Valea Sucevei: orașul Cajvana și comunele Botoșana, Cacica, Comănești, Grănicești și Pârteștii de Jos

Tot mai multe localități sucevene se pregătesc pentru racordare la gaz metan. Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur a declarat că în cursul zilei de vineri a semnat certificatele de urbanism pentru extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale în mai multe localități, situate în bazinul Solca: orașele Solca și Milișăuți și comunele Arbore, Burla, Iaslovăț și Volovăț.

Reamintim că în cursul zilei de joi, aceleași documente au fost emise pentru mai multe localități situate pe Valea Solonețului și pe Valea Sucevei: orașul Cajvana și comunele Botoșana, Cacica, Comănești, Grănicești și Pârteștii de Jos.

Cu câteva săptămâni în urmă, ca urmare a solicitării adresate de comuna Fundu Moldovei, a fost emis Certificatul de urbanism pentru înființarea unei rețele de distribuție gaze naturale, investiție amplasată pe raza comunelor Pojorâta și Fundu Moldovei. Anterior, a fost semnat certificatul de urbanism pentru extinderea rețelei de gaze naturale pe teritoriul orașelor Salcea și Liteni și al comunelor Udești, Verești și Fântânele.

Până atunci, aceleași documente au fost emise și pentru comunele Forăști (satele Forăști, Antoceni, Oniceni, Roșiori, Ruși, Uidești, Țolești, Manolea și Boura), Rădășeni, Cornu Luncii, Adâncata, Hănțești, Forăști și Valea Moldovei, Zamostea, Zvoriștea (satele aparținătoare Zvoriștea, Şerbăuți, Dealu, Buda, Stânca și Slobozia) și Bălcăuți (satele aparținătoare Bălcăuți, Gropeni, Negostina) pentru studiu de fezabilitate și pentru autorizarea lucrărilor de construcții.

„Vor fi disponibile fonduri pentru introducerea de gaze naturale în localitățile care astăzi sunt încălzite pe combustibil solid, dar va fi o bătălie mare pe finanțare, așa că este bine ca tot mai multe localități să demareze cât mai repede astfel de proiecte. În perioada următoare consider că se va putea dubla numărul de persoane din județul Suceava care să fie racordate la rețelele de gaze naturale. Cum spuneam, în județul Suceava sunt multe localități care așteaptă gaz metan, mai ales acolo unde distanța până la magistrală nu este foarte mare. Va fi necesară extinderea magistralei de gaz în județ și, după cum se știe, se lucrează deja la construcția magistralei spre Vatra Dornei”, a ținut să specifice Gheorghe Flutur. (D.P.)

secretarasite

Vezi si

Un tânăr de 18 ani din Bunești, prins de jandarmii din Fălticeni după ce a lovit un bărbat cu o bâtă

În data de 30 ianuarie a.c., pe timpul executării serviciului de patrulare, jandarmii din municipiul …

No comments

  1. De 20 ani , aceleasi promisiuni mincinoase , in recenta campanie electorala promitea inceperea investitiilor in infrastructura , sosele rapide , autostrazi si acum ne alegem din nou doar cu carpeli ……..