Thursday , February 9 2023

Numărul cazurilor de gripă aproape s-a dublat față de săptămâna precedentă

In cursul săptămânii trecute s-au înregistrat 26 de cazuri de gripă, față de 14 cazuri înregistrate acum două săptămâni. 23 de pacienți au fost internați la secția de Boli Infecțioase a Spitalului Județean. Un total de 1.864 de suceveni au ajuns la medic din cauza răcelilor

Din cauza temperaturilor ridicate din ultima perioadă, s-a dublat numărul sucevenilor diagnosticați cu gripă. Mai exact, în ultima săptămână au ajuns la medic din cauza gripei 26 de suceveni, față de 14, câți au fost identificați în săptămâna anterioară. 23 dintre pacienți au prezentat forme grave ale bolii și au fost internați la secția de Boli Infecțioase a spitalului sucevean. Cele mai multe cazuri, și anume opt, s-au înregistrat printre persoanele cu vârsta de peste 65 de ani, iar printre sucevenii cu vârsta cuprinsă între 15 și 49 de ani au fost șapte cazuri de gripă. În rândul copiilor cu vârsta între doi și patru ani au fost patru cazuri, iar printre cei cu vârsta între cinci și 14 ani trei cazuri. Câte două cazuri de gripă s-au înregistrat în rândul nou-născuților cu vârsta până într-un an și printre sucevenii cu vârsta între 50 și 64 de ani.

În aceeași perioadă, la nivelul județului Suceava s-au înregistrat și 1.837 de cazuri de îmbolnăviri prin infecții acute ale căilor respiratorii superioare. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la copiii cu vârste între cinci și 14 ani, ­res­pectiv 607 ca­zuri, urmând co­piii cu vârsta cu­prinsă între doi și patru ani, cu 393 de cazuri. În rândul persoa­ne­lor cu vârsta cu­prinsă între 15 și 49 de ani au fost diagnosticați 364 de suceveni. În rândul nou-năs­cuților, cu vârsta până într-un an, au fost 193 de cazuri, iar în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 50 și 64 de ani au fost 137 de cazuri. Cele mai puține cazuri de infecții ale căilor respiratorii au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta de peste 65 de ani, și anume 145 de îmbolnăviri. Dintre pacienții diagnosticați cu infecții acute ale căilor respiratorii superioare, 50 au fost internați pentru tratament de specia­litate.

În cursul săptămânii trecute, la nivelul județului Suceava s-au mai înregistrat și 501 cazuri de pneumonii, iar 102 pacienți au necesitat spitalizare. Cele mai multe îmbolnăviri s-au înregistrat în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între cinci și 14 ani, și anume 101 cazuri, urmând sucevenii cu vârsta între 15 și 49 de ani, cu 96 de cazuri. Printre persoanele trecute de 65 de ani s-au identificat 95 de cazuri de pneumonie, iar în rândul copiilor cu vârsta cuprinsă între doi și patru ani au fost 82 de cazuri. În rândul nou-născuților au fost identificate 66 de cazuri de pneumonie. Cele mai puține cazuri de pneumonie au fost printre sucevenii cu vârsta între 50 și 64 de ani, și anume 61 de cazuri. (C.R.)

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …