Sunday , February 5 2023

Numarul cazurilor active de COVID din judet creste la 675. In spitale sunt 243 de pacienti, 17 la Terapie Intensiva

In judetul Suceava sunt vineri, 9 octombrie 675 de cazuri de COVID in evolutie, mai multe cu 41 decat ieri, iar incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.88 la mia de locuitori, fata de 0,83 ieri. 243 de pacienti COVID sunt internati, 168 la Spitalul Judetean si 75 la cel din Radauti, unde numarul internarilor in sectorul COVID creste accelerat in ultimele doua zile. La Spitalul Judetean sunt 17 bolnavi grav la ATI, cinci dintre ei ventilati mecanic. Vineri dimineata, in sectorul COVID de la Terapie Intensiva erau 2 paturi disponibile.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 15 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 24 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 552 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 168 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 96 pacienți sunt în zona tampon și 288 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 168 pacienți diagnosticați Covid- 19:

79 prezintă forme medii ale bolii;

23 prezintă forme ușoare,

49 prezintă forme severe;

17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI; dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați mecanic.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 327 de paturi libere, din care 51 pentru pacienți Covid-19, 176 în sectorul Non-Covid și 100 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 16 ventilatoare libere, din care 2 pentru pacienți Covid-19.

La Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 75 pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 9 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 58866 persoane în ultimele 24 de ore fiind testate 763 persoane.

Astăzi, 09.10.2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 5828 de persoane declarate vindecate.

In carantină se afla astazi 467 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea, în izolare la domiciliu se află 290 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 27 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 24 au câte un caz în evoluție, 36 au sub cinci cazuri în evoluție, 13 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

Vineri, 9 octombrie, în județul Suceava sunt 675 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidenta cumulată a cazurilor de infectare este de 0.88 la mia de locuitori, arata datele transmise de Prefectura Suceava.

Reprezentantii Prefecturii atrage atenţia tuturor proprietarilor de restaurante, terase ori localuri unde se organizează evenimente private să asigure cu bună credinţă respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii  virusului SARS-CoV-2: “Activități de verificare vor avea loc zilnic, pe durata stării de alertă, în vederea conștientizării tuturor cetățenilor cu privire la necesitatea respectării măsurilor de prevenire a răspândirii COVID-19. Amintim că situațiile de nerespectare a măsurilor de protecție sanitară pot fi semnalate la numărul Tel Verde (apel gratuit) 0800800165”, se arata in comunicatul Institutiei Prefectului. (O.S.).

Vezi si

CSU Suceava a reluat campionatul cu o înfrângere la limită în fața celor de CSM București

CSU Suceava a reluat campionatul Ligii Naționale la handbal masculin cu o înfrângere la limită, …