Friday , January 27 2023

Nouă mașini vandalizate în centru de tineri teribiliști

În data de 03.03.2019, în jurul orelor 03:30, o patrulă de ordine publică a Poliţiei Locale Suceava, Serviciul Ordine Liniște Publică și Pază nr.1, aflându-se în serviciul de patrulare pedestră, în zona b-dul Ana Ipătescu, a surprins un grup de 3  persoane care efectuau acte de vandalism asupra autovehiculelor parcate pe str. Ion Vodă Viteazul. La vederea poliţiștilor locali, unul dintre cei în cauză, a luat-o la fugă printre blocuri, ceilalţi doi fiind prinși asupra faptului și conduși la sediul Poliţiei Locale. Ulterior, patrula auto a reușit să-l prindă și pe al treilea, în zona esplanadei Casei de Cultură, în timp ce încerca să se ascundă.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei trei sunt P.C.F., de 21 ani, din com. Hănţești, C.G.P., de 22 ani, din com. Adâncata și L.V.A. de 17 ani, din com. Valea Moldovei, provocând pagube la 9 autovehicule parcate. În vederea continuării cercetării sub aspectul săvârșirii infracţiunii de distrugere, susnumiţii au fost predaţi Poliţiei Municipiului Suceava.

Precizăm, pe de altă parte, că Direcţia Poliţiei Locale Suceava a susţinut că are deficit de personal, sens în a cerut completarea efectivelor de poliţiști, conform statului de personal, completarea dotării acestora și a compartimentelor funcţionale cu echipament individual și mijloace tehnice, dar și punerea la dispoziţie a unui spaţiu adecvat pentru depozitarea echipamentului individual, armamentului și muniţiei. Nu este deloc întâmplătoare propunerea ca Direcţia de Poliţie Locală să fie „degrevată” de paza obiectivelor precum parcările subterane, la Centrul social de zi „Lumină lină” și la cimitirul „Pacea” extins – serviciile să fie externalizate firmelor specializate – iar poliţiștii locali care se ocupau de paza acestor obiective să completeze dispozitivele de ordine publică.

De asemenea, solicitată este îmbunătăţirea softului pentru camerele de înregistrare video din dotarea Serviciului „Dispecerat supraveghere video”, cât și finalizarea lucrărilor în zonele cu propuneri de modernizare. (D.P.)

Vezi si

Managerul Spitalului Județean: Toleranța zero față de actele de corupție. Tot personalul va fi reinstruit cu privire la standardul anti-mită

Managerul Spitalului Județean de Urgență ”Sf. Ioan cel Nou” Suceava,  medicul Alexandru Calancea, a susținut …