Friday , April 26 2024

MOPAN SA – firma suceveană cu cele mai multe angajări în decursul unui an

Dacă în 2016 numărul mediu de angajați al MOPAN era de 420, în anul 2017 numărul mediu al angajaților a ajuns la 728. ACET SA (802 angajați) și EGGER (730 angajați) sunt cei mai mari angajatori din județ, niciun alt operator economic sucevean nereușind să depășească pragul de 700 de angajați  mopan 1tn

Firma MOPAN SA Suceava este campioana angajărilor în județul Suceava. Conform clasamentelor realizate de mai multe portaluri de specialitate în sectorul economic, firma MOPAN SA Suceava este unul dintre cei mai mari angajatori (clasamentul privește doar operatorii eco­­nomici, nu și instituțiile publice) din județul Suceava – fiind depășită la acest capitol de ACET SA și de Egger Romania SRL. Dacă în 2016 numărul mediu de angajați al MOPAN SA Suceava era de 420, în anul 2017 (conform rezultatelor depuse în 2018 și citate de diverse portaluri de specialitate) numărul mediu al angajaților a ajuns la 728. Este, de departe, cea mai spectaculoasă creș­tere în ceea ce privește angajările în sectorul privat din județul Suceava. În ce privește cifra de afaceri a companiei, aceasta a crescut de la 64,2 la 69,3 milioane de lei, însă profitul a cunoscut un regres de la 6,1 la 3,6 ­mi­lioane lei.

În ceea ce privește ocupantul locul 1 în topul celor mai mari angajatori din sectorul economic su­cevean, ACET SA își păstrează întâietatea cu un număr mediu de 802 angajați, față de 797, câți erau în 2016. Cifra de afaceri a operatorului județean de apă-canal a crescut de la 59,1 milioane lei la 63,2 milioane lei, dar profitul a scăzut de la 5,7 la 5,3 milioane lei.

Egger România rămâne pe locul al doilea la nivel de județ ca număr de angajați, având un număr mediu de salariați de 730, adică doar cu doi mai mult față de MOPAN. Dacă la MOPAN creșterea numărului mediu de salariați a fost de 308, la Egger România SRL a fost doar de 37. Aceasta rămâne, însă, principala firmă cu sediul în județ din punctul de vedere al cifrei de afaceri, care a crescut de la 1,35 la 1,53 miliarde lei, iar profitul a fost, de asemenea, în creștere de la 51,8 la 53,1 milioane lei.

Niciun alt angajator cu sediul în județul Suceava nu a mai reușit, anul trecut, să depășească pragul de 700 de angajați în afara celor trei de mai sus. (D.P.)

Vezi si

Cinci eleve au obținut premii la Olimpiada Națională de Limba Germană, iar Alexandra Oniceanu, de la ”Ștefan”, s-a calificat în lotul lărgit

Trei dintre elevele premiate sunt de la Colegiul Național ”Ștefan cel Mare” Suceava, fiind coordonate …

2 comments

  1. Daca ai avea date concrete, ar fi perfect. In lipsa lor ești doar un fustrat.

  2. ACET angajator de top pe banii sucevenilor.
    Au crescut constant preturile la apa+canal fara nico justificare in afara faptului ca nu au bani de super salariile nesimtite platite pentru aproape 1000 votanti dar si pentru membri consiliului de administratie.
    Sa nu uitam nici faptul ca numarul mare de angajati cu super salarii = un numar mare de votanti Lungu.
    De altfel cresterea numarului de angajati in detrimentul societatii reiese si din articol, profitul raportat fiind diminuat, adica rentabilitatea scade dar salariile cresac. Ciudat si ANTIECONOMIC!