Friday , December 1 2023

Ministrul Transporturilor: Anul acesta vom scoate la licitație Autostrada Pașcani-Suceava 100% și sper să reușim și tronsonul Suceava-Siret

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a anunțat marți, într-o conferință de presă susținută împreună cu premierul Marcel Ciolacu, că anul acesta va fi scoasă ”100%” la licitație executarea tronsonului de autostradă Pașcani – Suceava  și se fac eforturi pentru a fi licitat și segmentul Suceava- Siret al A7 tot până la finalul anului.

”Legat de A7, eu cred, așa cum cum văd că se desfășoară lucrările, că vom avea primii kilometri buni de autostradă pe care se va circula anul viitor, ceea ce ar reprezenta totuși un un record. Mi-aș dori să fie cât mai mulți kilometri. În primul rând, sunt loturile care au fost primele semnate, cele de la Ploiești spre Buzău, sunt două loturi din trei, dar modul în care se lucrează de la Buzău în sus în nord, până spre  Pașcani este lăudabil și este de menționat. Dar trebuie să știți că nu se se termină această autostradă la Pașcani, în principiu se termină la Siret, pe teritoriul României, iar anul acesta vom scoate la licitație Pașcani-Suceava 100% și sper să reușim să scoatem la licitație și Suceava-Siret. Deci sunt proiecte care vor continua în același ritm”, a spus Sorin Grindeanu.

De asemenea, ministrul Transporturilor a spus că premierul Ciolacu a avut în cursul zilei de marți  o discuție și cu cel mai important constructor român, omul de afaceri Dorinel Umbrărescu, ale cărui firme execută cea mai mare parte din Autostrada A7. ”Dl. Umbrărescu nu că e cel mai important constructor român, dar cred că în acest moment nu există companie în Europa care să aibă în jur de 450 km de autostradă sau drum expres în lucru, ceea ce îl face probabil unul din cei mai importanți din Europa. M-aș bucura și eu și primul ministru să avem mai mulți constructori de acest tip, iar întâlnirea a avut ca scop un anumit schimb de informații pe problemele pe care le au constructorii și cum putem să îmbunătățim tot acest flux astfel încât să meargă mult mai repede tot ce ține de investiții”, a mai declarat ministrul Sorin Grindeanu. (O.S.)

Vezi si

Astăzi, de Ziua Națională, paradă și expoziție de tehnică militară, cu participarea a sute de militari. Programul manifestărilor

Astăzi se împlinesc 105 ani de la proclamarea la Alba Iulia, de către cei 1228 …

One comment

  1. Sa nu spuna careva ca nu a fost anuntat din timp si nu a avut vreme as adune comisionu cash.