Wednesday , February 8 2023

Ministrul Transporturilor a inspectat centura Sucevei și este optimist în privința finalizării lucrărilor

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, a efectuat, vineri, 8 Martie, o vizită de lucru în județul Suceava. Inițial, s-a transmis de la Prefectura Suceava că ministrul Transporturilor va vizita șantierul șoselei de centură a Sucevei în jurul orei 12, ulterior s-a revenit cu un alt comunicat în care se menționa că Răzvan Cuc va fi prezent începând cu ora 11:00 pe șantierul rutei ocolitoare a Sucevei.

Lucrările la șoseaua de centură a Sucevei au fost reluate, existând declarații din partea reprezentanților Puterii cum că Guvernul ar fi alocat fondurile necesare pentru finalizarea tronsonului Șcheia – Moara, al cărui termen de finalizare este 17 septembrie. Ministrul Răzvan Cuc a spus că are încredere în antreprenor – Autotehnorom este liderul asocierii firmelor care a adjudecat lucrarea, mai ales că acesta lucrează și la DN 18. Asocierea care a adjudecat licitația este formată din Autotehnorom SRL (lider), SC Operational Autoleasing SRL, SC OPR Asfalt SRL, Obras Publicas Y Regadios SA, SC Florconstruct SRL și SC Calcarul SRL. Contractul are o valoare de 61,2 milioane lei, fără TVA, termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor fiind de 9 luni.

„Am decis ca în acest mandat să stau pe șantier ca să nu mai existe astfel de sincope. Pentru că dacă un obiectiv de investiții este realizat în proporție de 50% și îmi spune cineva că îl finalizează în două luni, este evident că nu se poate lucrul acesta”, a declarat ministrul Transporturilor, la șantierul șoselei de centură a Sucevei. Răzvan Cuc a reamintit că în 2017 – precedentul și, altminteri, scurtul său mandat de ministru al transporturilor – a venit la ruta ocolitoare a municipiului Suceava și a spus că trebuie făcută o expertiză. În urma acesteia, după cum a explicat ministrul, s-a emis o hotărâre de Guvern cu privire la indicatorii tehnico-economici apoi s-a demarat procedura de proiectare și execuție care a fost adjudecată și apoi s-a dat ordinul de începere al lucrărilor în a doua parte a anului trecut. „Nu putem face lucrurile altfel. Eu aș vrea, dacă s-ar putea, astăzi să vă promit și mâine să dăm autorizație de construcție, dar nu se poate face așa ceva. Sunt niște lucruri care trebuie făcute din punct de vedere legal. Nu putem face lucrurile numai cum vrem noi”, a spus ministrul Răzvan Cuc. La vizita de ieri s-a concluzionat că lucrările vor putea fi realizate până pe 17 septembrie, însă în eventualitatea în care vor fi probleme legate de finanțare, de acestea va fi vinovată, potrivit ministrului Transporturilor, președintele României, Klaus Iohannis pentru că a blocat adoptarea bugetului.

Potrivit unui alt comunicat de presă al Prefecturii Suceava, transmis cu câteva zile în urmă, reprezentantul antreprenorului Autotehnorom – Vasile Rîpan – și-ar fi asumat finalizarea lucrărilor în termenul contractual care expiră în vara acestui an. Sursa citată menționa, totuși, că execuția se va desfășura cu respectarea strictă a condițiilor tehnice și de calitate, doar în condiții meteo propice. Comunicatul respectiv al Prefecturii a fost transmis în urmă cu câteva zile, după ce la șantierul din Suceava al șoselei de centură a făcut o vizită și Ovidiu Laicu – directorul Direcției Regionale de Drumuri și Poduri Iași. La acea dată, Prefectura a anunțat atunci că s-au executat lucrări civile și edilitare, lucrări de consolidare-pregătire terasament pentru îmbunătățirea terenului de fundare, lucrări de drumuri și lucrări de terasamente. (D.P.)

 

 

 

 

 

 

 

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …