Thursday , February 9 2023

Ministerul Educației nu s-a lăsat înduplecat. Personalul IȘJ nu își va încasa salariile până nu se desființează cele 40 de posturi neaprobate

În urma videoconferinței din cursul după-amiezii de ieri, la care au participat ministrul Educației, Monica Anisie, împreună cu inspectorii școlari din toate județele, nu s-a schimbat nimic cu privire la situația Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Suceava. Plata salariilor personalului IȘJ rămâne blocată până la soluționarea situației celor 40 de posturi din învățământul preuniversitar sucevean pe care Ministerul Educației nu le-a aprobat.

Intenția inspectorilor școlari era să își ia angajamentul ca până luna viitoare să identifice soluții pentru încadrarea în alocarea bugetară aprobată pentru județul nostru, în speranța deblocării plății salariilor. Ministrul Monica Anisie nu s-a lăsat înduplecată, ci așteaptă ca acele 40 de posturi să fie tăiate, ca mai apoi angajații IȘJ Suceava să își încaseze salariile aferente lunii noiembrie. Sindicaliștii susțin că tăierea acelor posturi nu reprezintă o rezolvare și că se va încerca soluționarea prin alte moduri, în urma consultării punctuale cu directorii școlari.

Precizăm că toți ceilalți angajați din învățământul preuniversitar din județul Suceava și-au încasat salariile, așa cum a promis ministrul Educației, în cadrul videoconferinței de miercuri, la care a participat și prefectul Sucevei, Alexandru Moldovan, deși la începutul săptămânii fuseseră blocate toate plățile.

În ceea ce-i privește pe angajații IȘJ Suceava, sindicaliștii spun că luni urmează să ia măsuri, pentru că au toate pârghiile legale necesare și nu este corect ca aceștia să nu fie plătiți pentru o muncă prestată, fiind vorba despre remunerația activității pe luna noiembrie. ”Dacă până luni nu se deblochează plata salariilor personalului din IȘJ, vom acționa penal”, a declarat Giani Leonte, președintele Alianței Sindicatelor din Învățământ Suceava.

Amintim că la începutul acestei săptămâni Ministerul Educației a blocat aplicația Edusal, prin care se face plata salariilor angajaților din învățământul preuniversitar, în urma identificării a 70 de posturi în plus aflate în plată la nivelul județului Suceava. În urma negocierilor dintre Prefectura Suceava, IȘJ și Ministerul Educației, au rămas în afara alocației bugetare aprobate doar 40 de norme, pentru care inspectorii școlari trebuie să găsească soluții, în caz contrar nu își primesc salariile. (Oana NUȚU)

Vezi si

ISU Suceava: 10 incendii provocate de coșurile de fum necurățate sau neizolate în doar 24 de ore

Încă de la debutul sezonului rece, dar și pe toată perioada acestuia, Inspectoratul pentru Situații …

3 comments

  1. Nu mi se pare corect ca pensionarii sa ocupe locurile de muncă și cei tineri nu mai au loc . Dacă tot ești pensionar lasă un tânăr sa muncească. De judecat sunteți buni. Spuneți ca cei tineri nu vor sa muncească, dar unde ca locurile nu le eliberați voi.

  2. Unii dintre noi avem emotii daca vom ajunge vii varsta de pensionare iar alte persoane …au depasit varsta si raman pe posturi ,,grele,, ( de indrumare şi mai ales control) desi daca li s-ar face oferta sa mearga si sa predea la clasa, acolo unde sunt titulari si le sunt rezervate posturile, in 24 de ore ar fugi la pensie… Dar …daca le-a mers atatia ani, de ce nu le-ar merge inca?

  3. Trimiși acasă cei aflați în prelungirea activității. Anul trecut I. S. J a aprobat toate cererile de prelungire, numai cine nu a vrut nu a rămas pe post, fără să se facă o analiză a cheltuielilor enorme care sunt cu aceste cadre didactice aflate în prelungire, al treilea an. Sute de tineri se duc vara la concurs și rămân fără pisturi, deci fără servicii din cauza acestor prelungiri de activitate. Prin angajarea unui tanar debutant cheltuielile ar fi mult mai mici și elevii mai bucuroși. Fiecare școală are1, 2,3 cadre aflate în al 3 lea an de prelungire si6acum își pregătesc și urmatorii ani, deoarece le e bine cu 2 norme și fără să facă nimic. I. S. J să verifice directorii care dau aprobări foarte usor cadrelor,, în prelungire activitate,,.!!! Ei le semneaza și îi încurajează pe pensionari să rămână pe post cs au,, avantaje,, de la ei. Inclusiv Sindicatul e plin de pensionari de sceea fac front comun cu,, prelungitorii,, de activitate.!!!