Monday , January 30 2023

Ministerul Dezvoltării finanțează cu 96 milioane de lei reabilitarea Palatului Administrativ, afectat anul trecut de un incendiu 

Palatul Administrativ din Suceava, obiectiv înscris pe lista monumentelor istorice, care a fost afectat în 2021 de un incendiu, va fi reabilitat. Guvernul a aprobat miercuri indicatorii tehnico-economici pentru acestă lucrare.  Clădirea va fi reabilitată cu finanțare acordată de Ministerul Dezvoltării, a anunțat ministrul Cseke Attila.

Din cauza incendiului produs în martie 2021, clădirea este deteriorată, iar structura de rezistență a corpurilor de clădire este degradată în principal la nivelul etajelor superioare și șarpantei, riscând deteriorarea completă a imobilului.

„Am vizitat Palatul Administrativ acum un an și am promis că vom susține lucrările de reabilitare după incendiu. Ministerul Dezvoltării finanțează cu peste 96 milioane de lei acest proiect”, a afirmat Cseke Attila.

Modificările și lucrările propuse au ca scop asigurarea menținerii rezistenței elementelor structurale actuale și îmbunătățirea protecției seismice și au în vedere intervențiile la elementele structurale și nestructurale, păstrându-se caracteristicile arhitecturale ale construcției.

După executarea lucrărilor de intervenție, vor fi înlăturate deficiențele provocate de incendiu și se va îmbunătăți comportarea ansamblului structural la o eventuală acțiune seismică.

Incendiul care a afectat Palatul Administrativ din Suceava a avut loc la începutul lunii martie 2021. Cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un conductor electric defect.

Vezi si

Un tânăr din Câmpulung și unul din Rădăuți, prinși în toiul nopții drogați la volan

În ultimele zile polițiștii au acționat pe drumurile publice, pentru prevenirea monitorizarea și fluidizarea traficului …