Thursday , October 21 2021

Militari detașați de marți la DSP Suceava pentru a ajuta la combaterea pandemiei

Primii 230 de militari acționează de marți în sprijinul unor direcții de Sănătate Publică din țară, iar unii dintre aceștia vor ajuta DSP Suceava, a anunțat Ministerul Apărării. Ei vor lucra în call-center, la anchetele epidemiologice sau ca operatori de calculator

Ministerul Apărării Naționale (MApN) pune la dispoziția Direcțiilor de Sănătate Publică din țară aproximativ 600 de militari pentru a sprijini, în perioada următoare, eforturile generale de combatere a efectelor pandemiei de COVID-19.

Potrivit MApN, militarii vor îndeplini sarcini de operatori call-center, pentru realizarea de anchete epidemiologice, precum și de operatori calculator, pentru completarea bazelor de date care se întocmesc în cadrul acțiunilor de combatere a pandemiei de COVID-19.

Primii 230 dintre aceștia acționează, începând de marți, în judetele Alba, Arad, Bacîu, Bihor, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Constanța, Covasna, Dâmbovița, Giurgiu, Gorj, Harghita, Hunedoara, Iași, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Sibiu, Suceava, Teleorman, Tulcea, arată sursa citată.

De asemenea, sunt pregătite efective care să-și desfășoare activitatea, în aceleași condiții, în municipiul București și în alte județe, în funcție de solicitările direcțiilor de Sănătate Publică.

Colaborarea cu direcțiile de Sănătate Publică se realizează în baza unor protocoale instituționale, la solicitarea acestora, precizează Ministerul. (O.S.)

Vezi si

Ansamblul VIVASY, viitorul cuib al familiei tale

Trutzi Real Estate, dezvoltatorul imobiliar sucevean, face primii pași spre extindere în afara Sucevei. Astfel, …