Thursday , July 7 2022

Medicul Dinu Sădean este propunerea Prefecturii Suceava pentru conducerea DSP

Dinu Sădean este șeful Departamentului de Control în Sănătatea Publică din cadrul DSP Suceava. Această instituție a rămas fără director general, fără director general-adjunct și fără șef coordonator pentru departamentul de Sănătate Publică, in contextul dificil creat de pandemie in judetul Suceava.

Prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a transmis către Ministerul Sănătății o propunere pentru funcția de director general în cadrul Direcției de Sănătate Publică Suceava și așteaptă, cel mai probabil în cursul zilei de mâine, ordinul de numire pe funcție.

Este vorba despre medicul Dinu Sădean, în prezent șeful departamentului de Control în Sănătatea Publică din cadrul DSP Suceava. ”Am transmis o propunere către Ministerul Sănătății, sperăm să primim ordinul de numire cât mai curând. Am încercat să identificăm o persoană potrivită pentru această funcție, din rândul instituției, fiind nevoie de cineva care cunoaște situația din DSP”, a declarat prefectul Alexandru Moldovan.

Se pare că prefectul nu este la prima ”tentativă” de a-l numi pe medicul Sădean pe funcția de director general. ”Am mai primit această propunere, dar am refuzat. Acum am ajuns la un consens cu domnul prefect. Nu mi-am dorit această poziție. Este o instituție cu multe probleme, dar sper să reușim să facem treabă”, a precizat medicul Dinu Sădean.

Direcția de Sănătate Publică a rămas fără director general, fără director general-adjunct și fără șef coordonator pentru departamentul de Sănătate Publică, activitatea fiind practic paralizată de mai multă vreme. (Cristina RUȘTI)

Vezi si

76 de ani de la uciderea, la Vicov, a unui lider al partizanilor anticomuniști

La data de 8 iulie 1946, locotenentul Vladimir Macoveiciuc, conducătorul celui mai important grup de …