Saturday , October 1 2022

Mașină burdușită cu țigări de contrabandă, urmărită 15 kilometri de polițiștii de frontieră de la Vicov

contrabanda

La data de 20 aprilie 2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Po­liției de Frontieră Vicovu de Sus au desfășurat o acțiune pe linia combaterii contrabandei cu țigări în zona de responsabilitate. Pe timpul acțiunii, în jurul orei 18.00, un echipaj al poliției de frontieră, aflat în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a identificat în trafic un autoturism Mercedes, înmatriculat în Ma­rea Britanie. Cum existau suspiciuni că transportă ți­gări de contrabandă, polițiștii de frontieră au făcut semnalele regulamentare pentru a opri mașina pentru control, însă șoferul și-a continuat deplasarea în mare viteză spre localitatea Vicovu de Sus.

În acel moment, echipajul poliției de frontieră a pornit în urmărirea mașinii, folosind semnalele acustice și luminoase. Pe timpul urmăririi, autoturismul respectiv a acroșat ușor autospeciala poliției de frontieră cu intenția de a scăpa de oamenii legii.

După o urmărire de aproximativ 15 de kilometri, autovehiculul a fost descoperit în curtea unei case de pe raza localității Vicovu de Sus. Autoturismul a fost dus la sediul sectorului, unde în urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 4.350 de pachete cu țigări, mărcile Marble și Rothmans, de proveniență ucraineană.

Tigările în valoare de 48.000 de lei au fost confiscate, în acest caz fiind făcute cercetări pentru depistarea persoanelor implicate. Totodată, autoturismul folosit la transportul țigărilor a fost indisponibilizat în vederea continuării cercetărilor. (D.Z.)

Vezi si

Zeci de șoferi amendați, în urma unei razii a Poliției la Rădăuți

Având în vedere evoluţia situaţiei operative şi a indicatorilor dinamici pe linie de poliţie rutieră …