Monday , October 3 2022

Mai avem un “zecist” la Bacalaureat. A contestat nota 9,95 la Chimie și are acum 10 pe linie

Este vorba  de Andrei Alexandru Muntean, elev al Colegiului National “Stefan cel Mare” . Dupa afisarea primelor rezultate, la nivelul judetului au fost inregistrate 2.051 de contestații. Dupa recorectarea tezelor, 169 de note au ramas nemodificate, 688 de teze au primit note mai mici, iar in 1.194 de cazuri notele au crescut.

 

Ministerul Educației Naționale a publicat, vineri, rezultatele finale, după contestații, obținute de candidații care au susținut examenul de Bacalaureat în sesiunea iunie-iulie 2019. Astfel, elevii suceveni pot consulta ce note au obținut la Bacalaureat pe adresa: http://bacalaureat.edu.ro/RapoarteJudet.aspx?jud=36

Publicarea acestor rezultate vine cu o zi mai devreme față de calendarul inițial, care stabilea publicarea acestora sâmbătă, 13 iulie.

Surpriza plăcută inregistrată la Suceava vine din partea unui ambițios elev al Colegiul Național “Stefan cel Mare” care a contestat nota obținută la Chimie. Andrei Alexandru Muntean obținuse 10 la Limba și literatura romană, 10 la Matematică, dar la Chimie organică corectorii au notat teza sa cu 9.95. Stiind că lucrarea sa este perfectă, Andrei a contestat nota, după recorectare primind 10. Astfel, ștefanistul Andrei Alexandru Muntean se alătură celorlalți patru elevi suceveni (Catinca Dobroghii, tot de la «Stefan», Georgiana Zbranca, de la Colegiul «Mihai Eminescu», Darius Lungu, de la Colegiul Tehnic Rădăuți și Sergiu Avăcăriței, de la «Stefan») care au obținut media zece la Bacalaureat.

La Suceava, după afișarea primelor rezultate au fost depuse 2.051 de contestații. Cele mai multe s-au inregistrat la limba și literatura română – 725 ; 429 de candidați au contestat notele de la proba de matematică, 340 de contestații la istorie, 256 de contestații la biologie, 131 la logică, argumentare și comunicare, 82 la geografie, 49 la informatică, 23 la chimie, 8 – fizică, 4- economie, 3 – sociologie și una la psihologie.

Dupa recorectarea tezelor, 169 de note au ramas nemodificate, 688 de teze  au primit note mai mici, iar in 1.194 de cazuri notele au crescut. In urma acestor noi note, rata de promovare la nivelul judetului este 69,62%. Rata de promovare la nivel naţional este de 69,1% (promoţia curentă şi promoţiile anterioare.

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …