Saturday , September 24 2022

Lungu: “Până la sfârşitul lui aprilie ne-am propus să terminăm strada Universităţii şi în luna mai să terminăm Bulevardul George Enescu”

Primarul Lungu - 25 febr 2015 [800x600]

 Ion Lungu a declarat că proiectul de tăiere a teilor rămâne valabil, fiind vorba de un proiect cu fonduri europene, la care nu se pot face modificări . Lucrările la cele două străzi sunt cât de cât în grafic, iar pentru a se asigura că produsul finit va fi unul de calitate se vor face simulări pe porţiuni de stradă pentru a se vedea comportamentul asfaltului . Primarul consideră că acţiunea de tăiere a pomilor este una necesară, pentru că în cel mult trei ani teii vor trebui tăiaţi, din cauză că rădăcinile lor au fost afectate de sarea care a fost dată pe stradă pentru dezăpezire  

Primarul municipiului Suceava a informat că teii de pe bulevardul George Enescu şi de pe strada Universităţii vor fi tăiaţi, însă în locul lor vor fi plantaţi alţii. In cadrul comandamentului de marţi dimineaţă, Lungu a declarat că proiectul de tăiere a teilor rămâne valabil, pentru că este vorba de un proiect cu fonduri europene şi nu se pot face modificări.
“Teii care trebuiau să se taie, se taie. Am spus din capul locului că trebuia să facem o acţiune de commando într-o seară, tăiem acei tei, şi a doua zi ne arăta lumea obrazul. Noi am informat corect, am lucrat transparent, avem toate avizele, se taie şi mai mult decât atât, se vor planta şi mai mulţi copaci, pe lângă cei care vor fi plantaţi în zona trotuarelor. Pe partea dreaptă pe care se merge înspre Catedrală pe Bulevardul George Enescu, vom planta, în această primăvără, pe unde nu se poate lărgi Bulevardul, mai mulţi copaci decât erau înainte”, a declarat Ion Lungu.
De asemenea, edilul a ţinut să precizeze că lucrările sunt cât de cât în grafic, iar pentru a se asigura că produsul finit va fi unul de calitate se vor face simulări pe porţiuni de stradă pentru a se vedea comportamntul asfaltului.
“La străzi lucrurile merg cât de cât în ordine, insist foarte mult să facem şi simulări, pe o anumită porţiune de stradă să vedem cum se comportă asfaltul pentru că problema cea mai importantă va fi legată de turnarea asfaltului. Aici s-a modificat tehnologia, vine pusă o structură geofilă pentru ca să fie asfaltul mai elastic. Temerea mea este tehnologia care se aplică atunci când ajungem în dreptul capacelor de canalizare. Până la sfârşitul lui aprilie ne-am propus să terminăm strada Universităţii şi în luna mai să terminăm Bulevardul George Enescu. Am fost somaţi de către Ministerul Mediului şi am acţionat ca atare”, a explicat primarul oraşului Suceava.
Acţiunea de tăiere a pomilor este una necesară, pentru că în cel mult trei ani teii vor trebui tăiaţi din cauză că rădăcinile lor au fost afectate de sarea care a fost dată pe stradă pentru dezăpezire, a declarat Lungu: “Este o problemă falsă pentru că acei tei sunt bolnavi, sunt atacaţi la rădăcină de apa şis area care s-a dat de-a lungul vremii pentru dezăpezire”, a explicat primarul.
Potrivit proiectului, vor fi tăiaţi 70 de tei de pe bulevardul George Enescu şi de pe strada Universităţii în scopul realizării a 221 de locuri de parcare.
“Din acest punct de vedere nu putem schimba nicio virgulă în acest proiect. Sunt indicatori care trebuie respectaţi şi nu putem pune nicio virgulă în plus sau în minus la aceste proiecte europene”, a declarat primarul. (Iulia Greta NIGA)

Vezi si

Exercițiu tactic inedit, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” din Câmpulung Moldovenesc

În data de 22 septembrie, la Colegiul Național Militar ”Ștefan cel Mare” a avut loc …

One comment

  1. Iulia, Ioane cum se taie teii pe George Enescu desi toata lumea vede ca in loc sa fie taiati au fost imprejmuiti cu borduri? Poate dupa ce vor fi taiati, spatiile inconjurate de borduri vor fi pavate?