Tuesday , February 27 2024

Lungu, nemulțumit de ritmul asfaltărilor, reclamă lipsa forței de muncă

El a verificat ieri stadiul lucrărilor pe bulevardul principal în Obcini, pe strada Curtea Domnească și pe Bogdan Vodă. “Am cerut constructorilor să suplimenteze forța de muncă la toate obiecti­vele vizitate, însă aceștia și-au motivat ritmul lent de desfășurare a lucrărilor prin faptul că nu au personal suficient”, a precizat Ion Lungu  asfaltari lungu 1

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a verificat în cursul zilei de ieri stadiul lucrărilor de asfaltare a unor străzi din municipiul Suceava și a constatat că lipsa forței de muncă produce întârzieri semnificative la reparațiile stradale. „Am verificat stadiul lucră­rilor de asfaltare, atât pe reparații, cât și pe investiții, în oraș. În urma vizionării la fața locului a trei puncte de lucru, și anume la repa­rațiile la bulevardul principal în cartierul Obcini; strada Curtea Domnească și lucrările de modernizare a străzii Bogdan Vodă, am constatat că se lucrează, dar ne dorim să accelerăm lucrările de asfaltare în municipiu. Am cerut constructorilor să suplimenteze forța de muncă la toate obiectivele vizitate, însă aceștia și-au motivat ritmul lent de desfă­șurare a lucrărilor prin faptul că nu au personal suficient”, a precizat Ion Lungu pe contul său de Facebook. Potrivit celor spuse de edil, scopul conducerii Primăriei Suceava este să fie asfaltate cât mai multe străzi în această vară, având un buget destul de generos pentru reparații și investiții străzi, de 26.075.926 lei.asfaltari lungu 2

Pe de altă parte, precizăm că primarul Sucevei a declarat, miercuri, în con­ferință de presă, că nu este mul­țumit de cum se lucrează la străzi în municipiu și firmele nu respectă contractele încheiate, cel puțin în privința termenelor.

„Din păcate, aceeași problemă, lipsa forței de muncă. Cerem, în fiecare zi de luni, la comandamente, să suplimenteze echipele de reparații. Din păcate, nu se respectă acest lucru. Cauzele sunt multiple”, a spus Ion Lungu, adăugând că din punct de ve­dere legal este doar problema agenților economici care au câștigat lucrările, nu și a administrației locale. Cu toate acestea, Ion Lungu a arătat că, în practică, sucevenii sunt cei care suferă din cauza lipsei lforței de muncă, inclusiv a forței de muncă calificate necesare la firmele de construcții. (D.P.)

Vezi si

Licitația de vânzare la fier vechi a 20 de autobuze Irisbus a eșuat

Licitația de luni, 26 februarie 2024, pentru valorificarea unui lot de 20 de autobuze scoase …

4 comments

 1. Suceava capitala europeana a Tineretului

 2. puscariile sunt pline de infractori , de ce nu sunt adusi sa munceasca ? cei asistati sociali asteapta numai banul si hop la circiuma .

 3. mosu nechifor

  Exista un contract intre primarie si firmele de asfaltare. Primaria trebuie sa plateasca – in termen – si firmele sa lucreze – in termen (si de calitate :)). Firmele si-au asumat raspunderea unor termene stiind exact in ce conditii lucreaza: forta de munca, utilaje… . Nu este problema primarului sa fie avocatul firmelor. Nu cred ca acestea il intreaba pe lungu de unde ia primaria banii.

  Tot discursul lui lungu este o pledoarie pentru termene intarziate, calitate proasta a lucrarilor.
  In concluzie: lungu trebuie sa lucreze pentru noi, sucevenii, nu pentru firmele de asfaltare,

 4. Primarul Sucevei sa vina SA VADA SANTURILE NEASTUPATE DIN CARTIERUL ZAMCA STR GRIGORE URECHE , unde ne rupem masinile si picioarele !!!
  Aici au fost terminate lucrarile de schimbare a tevilor din august 2017 SI PRIMARUL A PROMIS DE ATUNCI CA STRAZILE VOR FI ADUSE LA STAREA INITIALA , ne intrebam ” OARE DE CE” NU IMPUNE RESPECTAREA TERMENELOR SI CONDITIILOR DIN CONTRACT ACESTOR CONSTRUCTORI ????????