Lungu: „Este necesar un sistem on-line performant montat în școli”

reportersite
31 iulie 2020, 7:58

Primarul Sucevei susține că sunt două variante în care vor putea funcționa unitățile de învățământ cu începere din septembrie și în ambele scenarii este necesară tehnică informatică.

„Ne pregătim pentru deschiderea noului an școlar. Astăzi este aproape imposibil să înceapă noul an școlar în varianta clasică cu toți copiii prezenți în clasă. Cel mai probabil scenariu, așa cum se preconizează, va fi varianta de predare hibrid cu elevi în clasă și elevi în sistem on-line de acasă. Dacă lucrurile se agravează este posibil ca sistemul de învățământ să se desfășoare on-line în totalitate. În oricare din ultimele două variante este necesar un sistem on-line performant montat în școli”, a declarat primarul Ion Lungu.

Acestea sunt concluziile care s-au conturat după discuțiile pe care edilul le-a avut, luni și marți, la Primărie cu directorii de licee și școlile gimnaziale din oraș. Edilul a adăugat că a discutat, astăzi (joi, 30 iulie – n.r.), cu specialiștii în echipamente informatice de la școli și cu prestatorii de servicii în domeniul IT de la o parte din unitățile de învățământ. „Așteptăm să vină cele 742 de tablete de la Guvern care sunt la licitație”, a declarat Ion Lungu.

În urma discuțiilor purtate la Primărie s-au aprobat prin vot următoarele dotări la fiecare clasă: internet fizic cablat; laptop sau calculator; video proiector; cameră web. La discuții au participat și reprezentanții operatorilor în domeniu: RC-RDS, Romtelecom și Vodafone. „Așteptăm propunerile școlilor cu necesarul de echipamente până luni, 3 august, să facem ședință de îndată a Consiliului Local să le punem la dispoziție sumele necesare pentru a pregăti sălile de clasă în sistem on-line până la data de 1.09.2020”, a declarat primarul Sucevei. (D.P.)

 

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. MARCU92 31/07/2020 la ora 11:38 - Raspunde

    Era necesar ca Primaria si Inspectoratul scolar Suceava sa nu permita cate 30-40 de copii intr-o clasa! Sa nu permita celor din comunele limitrofe sa-si inscrie copiii in scolile si gradinitele din Suceava. Acum , noi cei din Suceava , care platim taxe si impozite la bugetul local, nu putem sa ne trimitem copiii la scoala din cauza incompetentei autoritatilor locale scolare si coruptiei din sistemul de invatamant!

Spune-ti parerea!