Friday , October 22 2021

Lungu, despre numărul mare de cazuri de COVID: „Suntem într-o situație dramatică. Ne rămâne să ne rugăm la Dumnezeu să trecem și de acest val patru”

„Suntem într-o situație dramatică, lucru de neînchipuit chiar în vară, când toată lumea vorbea de valul patru. Iată că a venit și avem probleme foarte mari în întreaga țară și nici Suceava nu face excepție”, a spus Ion Lungu. În acest sens, primarul a reluat apelul său la suceveni să se vaccineze, în al 12-lea ceas, al 14-lea ceas, să poarte mască de protecție, că nu este altă soluție, să respecte regulile legate de coronavirus, distanțarea fizică și regulile de igienă personală.

„Ne rămâne să ne rugăm la Dumnezeu să trecem și de acest val patru, care este foarte agresiv și ați văzut și statistici cu foarte multe persoane decedate inclusiv în județul nostru și în oraș”, a spus Ion Lungu. Edilul este un cunoscut și consecvent susținător al campaniei de vaccinare anti-COVID-19, fiind în egală măsură cunoscut publicului ca o persoană respectuoasă față de cultele religioase în general și cu o practică destul de clară în ce privește cultul creștin ortodox.

De aceea, el a apreciat ca fiind pozitiv atât demersul din primăvară legat de procesiunea cu sfintele moaște, dar și recenta procesiune din perioada 10 – 12 octombrie, când racla cu moaștele Sfântului Ioan cel Nou de la Suceava a fost purtată în tot județul. De altfel, la procesiunea de duminică, 10 octombrie, a luat parte și Ion Lungu.

Cât privește campania de vaccinare anti-COVID-19 și încurajarea acesteia, primarul Ion Lungu a menționat, printre altele, că Primăria Suceava a primit 2.043 carnete cu 10.215 tichete de masă care se dau persoanelor vaccinte în perioada 3-30 septembrie, eliberarea făcându-se la centrele de vaccinare de la Iulius Mall și Shopping City deoarece numai aceste centre erau deschise în perioada menționată.

Reamintim că în municipiul Suceava este o obligație purtatul măștii de protecție în toate spațiile, închise și deschise, și este impusă și carantina pe timp de noapte în week-end, primarul menționând că Poliția Locală face controale în această perioadă în oraș în zonele aglomerate. În ce privește afirmațiile de miercuri dimineață ale primarului cu privire la „situația dramatică”, ultimele evoluții par să îi dea dreptate deoarece incidența cazurilor active de persoane infectate cu SARS-CoV-2 depășise 7‰ miercuri la prânz. (D.P.)

 

 

Vezi si

test, alcool, fiola, alcooltest, politie, Obiectiv

Bărbat din Bilca, prins la volan cu o alcoolemie în sânge de 3,36 mg/l, reținut pentru 24 de ore

Sâmbăta trecută, un echipaj din cadrul Secției 4 Poliție Rurală Gălănești a oprit pentru control un …

One comment

  1. Domnu’ Lungu, mai scoateti un pic moastele pe strazi. Poate-poate……