Lungu despre coronavirus: „Această lună este sacrificată… Aveți răbdare! O faceți în primul rând pentru dumneavoastră și pentru familiile dumneavoastră”

secretarasite

9/04/20 ora:8:31am

 

Primarul municipiului Suceava, Ion Lungu, a rugat sucevenii să aibă răbdare în ceea ce privește măsurile luate arătând că toate acestea se fac pentru ca ei să poată să reintre în normal cât mai rapid cu putință. De asemenea, probabil ca încurajare pentru cetățeni, primarul Sucevei a ținut să mulțumească celor care înțeleg să respecte regulile care sunt mai stricte în această perioadă. „Le mulțumesc sucevenilor pentru disciplina de care au dat dovadă. Depinde de noi ce facem în perioada următoare ca să trecem cu bine și mai repede de această epidemie. Trebuie să fim cu toții resposnabili”, a declarat edilul în conferința de presă online de miercuri.

Având în vedere că, cel puțin pentru Suceava, specialiștii prognozează un vârf al epidemiei de coronavirus în două-trei săptămâni, primarul a mai declarat că își dorește ca la sfârșitul lunii aprilie sau la începutul lunii mai să se poată întrezări o speranță cum că lucrurile încep să intre în normalitate. „Din păcate cifrele nu ne ajută. Zi de zi cresc cazurile de infectare și nu trebuie să ne facem iluzii că vin Sărbătorile Pascale, că vine Săptămâna Mare și se vor relaxa aceste măsuri. Dimpotrivă. Nu trebuie să ne panicăm dar trebuie să fim conștienți că și la Suceava va fi un vârf al pandemiei. Specialiștii estimează că acesta va fi atins în două-trei săptămâni. E clar că această lună este sacrificată. Mi-aș dori ca la finele lunii aprilie, începutul lui mai lucrurile să intre într-o oarecare normalitate. În concluzie vă rog să aveți răbdare. O faceți în primul rând pentru dumneavoastră. Nu trebuie să faceți că v-o cer eu sau primul ministru sau președintele. Trebuie să fiți conștienți că o faceți pentru dumneavoastră, pentru familiile dumneavoastră”, a spus Ion Lungu în opinia căruia cu ajutorul lui Dumnezeu vom scăpa mai repede de această epidemie. (D.P.)