Lungu: Cel putin 20 de medici din Bucuresti si din tara sosesc azi la Spitalul Judetean

2/04/20 ora:12:43pm

Patru medici militari au sosit la Spitalul Judetean azi, impreuna cu ministrul Sanatatii, a declarat Ion Lungu, primarul Sucevei.

El a declarat la Digi 24 ca tot azi ar urma sa soseasca la Suceava un prim lot de 20 de medici din Bucuresti si din tara, care sa suplineasca lipsa de personal de la spital.

Lungu, care a comunicat deja ca aparatul de testare tip PCR achizitionat de Primarie soseste azi la Spitalul Judetean, a precizat ca la Suceava cu acest aparat se vor putea face aproximativ 200 de teste zilnic.

Primarul a spus că cerințele comunității locale sunt ca Spitalul Județean să devină funcțional, cu fluxuri bine determinate.

„Până acum nu prea au funcționat aceste fluxuri, pentru că nu are cine să facă forme de internare sau de externare. Azi mai vine un lot de medici din București și din restul țării, vreo 20 de medici. În plus, o parte din medicii de la Suceava care au teste negative se vor întoarce la serviciu”, a mai explicat Ion Lungu.

Și primarul, testat negativ, se află încă în izolare la domiciliu, pentru că o asistenta a sa de la Primarie este internată cu Covid-19. (O.S.)

1 Comentariu pe acest subiect. Spune-ti parerea!

  1. Udunnome 02/04/2020 la ora 13:54 -

    “Azi mai vine un lot de medici din București și din restul țării,”
    Medici, autobuze electrice, toate vin in loturi.