Sunday , May 26 2024

Lucrări de asfaltare a axului rutier principal al Sucevei au început și la intrarea dinspre Fălticeni

Viceprimarul Lucian Harșovschi a anunțat că, pentru a grăbi lucrările de refacere a axului rutier principal al municipiului Suceava, începând din noaptea de miercuri spre joi se acționează și la intrarea în oraș dinspre Fălticeni, pentru început fiind decapat asfaltul de pe o bandă de mers de la Galleria spre Metro.

”Dacă în Burdujeni lucrează de aproximativ 25 de zile SUCT, pentru a câștiga timp, la intrarea dinspre Fălticeni a început lucrările societatea Autotehnorom. Îmi cer scuze sucevenilor pentru că vom avea două șantiere în același timp pe principalul ax rutier al orașului, dar se va lucra, la fel ca în Burdujeni, pe timp de noapte, pentru a incomoda cât mai puțin traficul”, a spus viceprimarul Harșovschi.

Conform acestuia, la intrarea în oraș dinspre Botoșani, în Burdujeni, s-au frezat 25.000 de metri pătrați de asfalt, între sensul giratoriu de la ”Orizont” până la sensul giratoriu de la Dedeman, deja aproximativ pe 5.000 mp fiind deja turnat asfaltul. De asemenea, de la ”Orizont” până la ieșirea spre Botoșani s-au decapat 14.500 mp, fiind deja turnat asfalt, pe această porțiune fiind și șase canale autonivelante.

Totodată, Lucian Harșovschi a anunțat că societatea Florconstruct, cea de-a treia firmă (alături de SUCT și Autotehnorom) din asocierea care se ocupă de reparații stradale în municipiul Suceava, lucrează pe alte străzi din oraș. ”Deja firma lucrează pe strada Universității, pe strada Grădinilor, pe strada Fagului, precum și alte lucrări în diferite zone din oraș”, a explicat viceprimarul Sucevei.

Reamintim că lucrările de asfaltare a axului rutier principal al Sucevei, de la intrarea dinspre Fălticeni, până la intrarea dinspre Botoșani, au demarat la începutul lunii iulie, inițial estimându-se că vor dura trei luni, ulterior oficialitățile declarând că sunt șanse ca acestea să fie finalizate mai repede.

Această arteră rutieră va fi asfaltată în întregime, cu excepția a două segmente, unde urmează a fi realizate două sensuri giratorii. Astfel, șoseaua va fi asfaltată din Burdujeni până în dreptul Sălii Sporturilor, iar apoi lucrările vor continua din fața Grupului Școlar, pentru că a fost scoasă deja la licitație construirea unui sens giratoriu la intersecția străzilor Calea Unirii cu Traian Vuia.

La fel se va întâmpla și în zona Spitalului Județean, unde este proiectată realizarea unui sens giratoriu între Calea Obcinilor și Bulevardul 1 Mai,  astfel că lucrările vor ajunge până la sensul giratoriu de la Galleria și Bulevardul Sofia Vicoveanca, cu excepția unui segment din apropierea Spitalului, unde va fi realizat viitorul sens giratoriu.

Axul rutier principal al Sucevei a fost modernizat și asfaltat ultima dată în anul 2012, în  cadrul unui proiect european de 22.4 milioane de euro, acum lucrările fiind suportate integral din bugetul Primăriei Suceava. (O.S.)

 

 

Vezi si

Candidații PNL pentru primăriile Vulturești, Dolhești, Horodniceni și Drăgoiești, lansați sâmbătă de Gheorghe Flutur și lideri liberali suceveni

Sâmbătă, Gheorghe Flutur, președintele PNL Suceava, a continuat maratonul de întâlniri cu alegătorii din județ, …