Friday , May 31 2024

Liftiera Spitalului Judeţean Suceava, cercetată pentru trafic de influenţă

Aceasta este acuzată că a primit suma de 1.500 de euro, promiţând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală unei persoane 

liftiera spital

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava au dispus în data de 11 august 2015 punerea în mişcare a acţiunii penale şi au instituit măsura controlului judiciar pentru o durată de 60 de zile faţă de inculpata Maria Străchinescu sub aspectul săvârşirii infracţiunii de trafic de influenţă, în formă continuată.
Din probele administrate la dosar rezultă faptul că în cursul lunii martie 2014 şi în perioada iunie – august 2015, în mod repetat inculpata Maria Străchinescu, în calitate de liftieră a Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântului Ioan cel Nou” din Suceava, a pretins şi primit în mod direct de la P.V. şi P.D. suma de 1.000 de euro (în cursul lunii martie 2014) şi suma de 500 de euro (iunie – august 2015), lăsând să se creadă că are influenţă asupra unor medici din cadrul spitalului sau policlinicilor din municipiul Suceava, promiţând că îi va determina pe medici să întocmească un dosar de pensionare pe caz de boală numitului P.D..
In acest caz au fost făcute în datele de 11 şi 12 august trei percheziţii domiciliare, din care una la sediul unei persoane juridice.
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Anticorupţie Suceava, a Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Suceava şi a Serviciului de Informaţii şi Protecţie Internă Suceava. Cercetările sunt continuate în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale. (C.Z.)

Vezi si

Lansare de candidat liberal la Primăria Gălănești, în prezența lui Gheorghe Flutur. Elena Coroamă promite să aducă apă, canalizare și gaz metan în comună

Președintele PNL, Gheorghe Flutur, a participat joi la lansarea candidaturii pentru Primăria Gălănești a Elenei …