Friday , April 19 2024

La Zvoriștea se va construi un pod nou, pe DN 29A, pe drumul spre Dorohoi

Peste Siret, la Zvoriștea un pod nou se va construi în locul celui existent actualmente pe DN 29A. Anunțul a fost făcut de prefectul Alexandru Moldovan, într-o recentă conferință de presă și în continuarea unor declarații pe care le-a făcut la precedenta ocazie.

La ultima conferință de presă care a avut loc vineri, 1 martie, prefectul a venit cu câteva completări față de datele pe care le comunicase cu mai bine de o lună în urmă privitoare la podul de la Zvoriștea. Mai întâi, reprezentantul guvernului în teritoriu a precizat că o expertiză din anul 2018 stabilea că sunt trei soluții pentru actualul pod care, deteriorat fiind, nu mai este pretabil traficului mașinilor a căror masă maximă admisă să fie de peste 7 tone.

 

Potrivit prefectului, soluțiile avansate încă din 2018 erau: reabilitarea podului, închiderea lui și demolarea acestuia însoțită de construirea altuia nou. Potrivit afirmațiilor făcute de prefect, varianta care i-a fost comunicată de către compania de drumuri naționale este cea de construire, peste râul Siret, a unui pod nou.

În 10 zile anunțul pentru proiectare și execuție va fi încărcat pe SEAP. Va exista un termen de 30 de zile pentru depunerea ofertelor. Se estimează că semnarea contractului pentru proiectarea și execuția podului este prevăzută pentru data de 15 iulie”, a declarat prefectul. Valoarea estimată a podului este de 70 de milioane de lei bani care vor fi alocați de Ministerul Transporturilor. Termenul pentru proiectare va fi de 12 luni iar pentru execuție de 24 de luni De menționat că podul a fost construit în anul 1933 și nu a fost reabilitat sau modernizat niciodată. (Dan PRICOPE)

 

Vezi si

21 de elevi de la ”Hurmuzachi”, calificați la etapele naționale ale olimpiadelor școlare, de la aproape toate disciplinele din planurile-cadru

”Lotul olimpicilor naționali de la CNEH cuprinde, astfel, 21 de elevi calificați la 13 discipline …