Friday , October 7 2022

La ATI Suceava sunt 7 persoane intubate, ceea ce indică o “diminuare a crizei”, anunță generalul Ionel Oprea

SJU Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din țară, secția ATI fiind pregătită cu 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare. Gheorghe Flutur a propus să fie instituită “Lista recunoștinței”, dovadă a imensei solidarități a societății civile, care să cuprindă pe toți cei care în această criză, au sprijinit prin sponsorizări, donații sau alte forme de sprijin

Coordonatorul Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, secretarul de stat Ionel Oprea a remarcat progresele înregistrate la Spitalul Județean Suceava și a insistat în special pe faptul că este pregătit, din toate punctele de vedere să asigure asistență medicală de specialitate. Coordonatorul spitalului județean a precizat că, la acest moment SJU Suceava are cea mai mare capacitate de ventilare din țară, secția ATI fiind pregătită cu 42 de paturi prevăzute cu ventilatoare. În urma unei ședințe de lucru – la care au participat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur; Viorel Seredenciuc și Gheorghe Marin Niță, vicepreședinți ai Consiliului Județean Suceava; dr. Sorin Hâncu, președintele Colegiului Medicilor Suceava; dr. Irina Franciuc, președinte al Asociației Județene a Medicilor Generaliști Suceava; Vasile Gafiuc, președintele Institutului Bucovina; administratorul public al județului Suceava, Irina Vasilciuc și președintele Consiliului de Administrație al Spitalului Județean „Sfântul Ioan cel Nou” Suceava, consilier județean Ioan Bădeliță – coordonatorul Spitalului Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava a mai insistat asupra unui alt aspect deosebit de important și anume că „în acest moment, în secția ATI sunt doar 7 persoane intubate ceea ce indică o diminuare crizei”.

Într-un comunicat de presă al Prefecturii Suceava transmis după ședința de marți, 28 aprilie, se precizează că secretar de stat apreciază că, la acest moment „situația în spital este stabilă, fiind asigurată resursa umană la 50% din capacitate, prin angajarea asistentelor, infirmierelor și îngrijitoarelor puse la dispoziție prin efortul comun societate civilă-administrație”. Președintele Consiliului Județean, Gheorghe Flutur, a propus să fie instituită „Lista recunoștinței”, dovadă a imensei solidarități a societății civile, care să cuprindă pe toți cei care în această criză, au sprijinit prin sponsorizări, donații sau alte forme de sprijin, Spitalul Județean Sfântul Ioan cel Nou Suceava, și care să rămână la loc de cinste, nu numai în spital dar și în inimile sucevenilor. (Dan PRICOPE)

Vezi si

O polițistă din Cernăuți a murit împușcată în cap de un pedofil pe care încerca să-l rețină în fața unei școli

O polițistă de patrulare, în vârstă de 22 de ani, a fost împușcată în cap, …