Thursday , October 5 2023

Jurnalist agresat sub ochii unui politist (VIDEO)

Politistul Dutuc, deranjat de prezenta reporterului la locul accidentului

Dinu Zar\, reporter la un post local de televiziune, a fost agresat de un individ necunoscut chiar în fa]a poli]istului Alexandru Du]uc de[i a asistat la infrac]iune, omul legii nu a intervenit, ba mai mult [i-a exprimat dispre]ul fa]a de munca ziaristului reporterul a depus deja o sesizare la Poli]ia Municipiului Suceava prin care cere analizarea comportamentului poli]istului [i identificarea agresorului n

Totul s-a întâmplat vineri sear\, chiar în fa]a sediului Poli]iei Municipiului Suceava de pe strada Universit\]ii. Jurnalistul Dinu Zara poveste[te ca trecând prin zona a observat ca avusese loc un eveniment rutier, circula]ia rutiera fiind deviat\, iar doi poli]i[ti f\ceau m\sur\torile de rigoare. Jurnalistul a scos camera foto [i a încercat sa î[i faca meseria, moment în care a fost apostrofat de poli]istul Alexandru Du]uc: „Paparazzi, hai las\-m\, d\-i drumu’ de aici”. Asta de[i ziaristul se afla pe trotuar, în locul în care mai multe persoane priveau cercet\rile poli]i[tilor.

Dupa câteva momente, un individ necunoscut, despre care Dinu Zara crede ca ar fi fost [oferul vinovat de producerea accidentului sau un apropiat al acestuia, i-a cerut sa nu mai filmeze [i l-a lovit cu palma peste fa]\.
„Un b\rbat care era în apropierea mea, despre care cred ca cel mai probabil este unul dintre prietenii sau rudele [oferului implicat în accident, a venit la mine, mi-a cerut sa nu mai fotografiez locul accidentului [i, pentru ca am continuat sa folosesc camera foto, m-a lovit cu palma peste fa]\”, poveste[te Dinu Zar\.
La acest episod a asistat [i poli]istul Alexandru Du]uc care se afla la doi metri [i care nu a a avut nicio reac]ie dupa ce ziaristul fost lovit. „De[i i-am cerut sa intervin\, i-am spus ca vreau sa depun plângere împotriva agresorului [i i-am solicitat sa îl legitimeze, poli]istul a refuzat [i, prin acest comportament, l-a încurajat pe agresor, care apoi m-a amenin]at din nou cu b\taia”, mai spune jurnalistul.
Dinu Zara a depus deja o sesizare la Poli]ia Municipiului Suceava prin care cere analizarea comportamentului poli]istului [i identificarea agresorului. „Consider ca prin faptul ca a asistat la comiterea unor infrac]iuni f\ra a interveni, poli]istul a înc\lcat jur\mântul de credin]\, Statutul Poli]istului [i Legea de organizare [i func]ionare a Poli]iei Române, motiv pentru care solicit IPJ Suceava scuze publice [i sanc]ionarea acestei abateri disciplinare. De asemenea, am depus deja o sesizare împotriva agresorului la Poli]ia Municipiului Suceava iar luni voi depune plângere penala la Parchet”, spune Dinu Zar\.
Jurnalistul a mai afirmat ca acest comportament arunca o umbra de îndoiala cu privire la modul în care poli]i[tii suceveni î[i fac datoria, având în vedere ca un poli]ist a r\mas indiferent în momentul în care a asistat la producerea a doua infrac]iuni evidente – „lovire sau alte violen]e” [i „amenin]are”.
„Nu pot sa nu ma întreb ce s-ar fi întâmplat daca în locul meu era o persoana care nu î[i cunoa[te drepturile [i ce încredere mai putem avea în modul în care unii poli]i[ti î[i fac datoria. Mi se pare incredibil ca po]i fi agresat pe strad\, chiar lânga sediul Poli]iei, de fa]a cu un poli]ist, f\ra ca acesta sa intervin\. Consider ca aceasta conduita este un grav derapaj de la Codul de etica [i deontologie al poli]istului [i sper ca IPJ Suceava se va delimita de acest tip de comportament al angaja]ilor insitu]iei”, a mai afirmat jurnalistul Dinu Zar\. (Dan PRICOPE)

Vezi si

Doi tineri, răniți într-un accident în care au fost implicate trei mașini, la Zvoriștea (FOTO, VIDEO)

Miercuri seara, trei autoturisme au fost implicate într-un accident pe raza comunei Zvoriștea.  Doua persoane, …

No comments

 1. primarica vigilentu

  nu mi se pare normal ca orice *** sa te filmeze pt simplul motiv ca te afli pe drumul public. Ar trebui sa dea banu (sa faca plata cu chitanta daca e necasar) la orice persoana pe care o filmeaza, ca doar jurnalistii scot banu gros din emisiuni tv, reclame si din vanzarea ziarelor. A CAUTAT-O CU LANTERNA si isi merita soarta. Pun pariu ca dosaru lui de 2 lei (lovire si maenintare) va muri pe undeva, maxim la parchet si nu va vedea veci lumina dintr-o judecatorie.

 2. Gigel ,cred ca nu ai toti biscuitii in pachet!
  Politistul trebuia sa isi faca treaba-de asta primeste banutii lunar din impozitele noastre ,de asta iese timpuriu la pensie …….
  Apropo eu nu as filma-o pe mama ta -as intreba-o de ce te lasa afara din cusca!!!!!!

 3. Ma bucur ca ti-a dat o palma! Ti-ai cerut voie sa-l pozezi ? Daca te afli pe trotuar asta nu inseamna ca ai voie sa faci poze oricui! Eu daca as filma-o pe ma-ta si as da-o in ziar ce-ai zice ?

  • Ce cretin mai esti tu, bai Gigel. Am sa fac cerere la statul roman sa-mi dea inapoi banii pe care i-a cheltuit cand te-a invatat sa scrii. Asta e risipa. Pe tine trebuia sa te invete sa te stergi de fecale pe la bot, limitatule.