Thursday , May 16 2024

Judecătorii Curţii de Apel, îngăduitori cu un instructor auto şpăgar

 Tribunalul Suceava l-a condamnat iniţial pe Dorel Petraru la doi ani de închisoare cu executare, după ce s-au dovedit pe numele său opt infracţiuni de trafic de influenţă, dar Curtea de Apel a decis să reducă pedeapsa la jumătate, după care să o suspende u instructorul auto Petraru a fost dovedit că a pretins în total 850 de euro şi 650 de lei de la mai mulţi clienţi cărora le promitea obţinerea fără stres a permisului de conducere 

Pe numele lui Dorel Petraru instructor auto din Siret, trimis în judecată acum un an de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava pentru opt infracţiuni de trafic de influenţă, Curtea de Apel Suceava a pronunţat, zilele trecute, o sentinţă prin care acesta a fost condamnat la un an de închisoare cu suspendare, cu un an mai puţin decât stabilise, cu două luni înainte, Tribunalul.
Conform rechizitoriului din 28 decembrie 2011, în baza căruia Dorel Petraru a fost trimis în judecată de procurori, acesta, în calitate de instructor auto la şcoala de şoferi Marnic Dal SRL Siret, a pretins de la patru cursanţi mai multe sume de bani, în euro şi lei, pentru a le facilita promovarea probei practice pentru obţinerea permisului de conducere şi pentru a le facilita reprogramarea susţinerea probei practice pentru obţinerea acestor permise. Dorel Petraru a solicitat diferite sume, de la 150 de lei până la 250 de euro de căciulă pentru a furniza astfel de facilităţi. Suma totală pretinsă a fost de 850 de euro şi 650 de lei, din care Dorel Petraru a încasat suma totală în lei dar la moneda europeană s-a încurcat, neîncasând decât 200 de euro, el trasmiţând celui care dorea să îşi rezolve problema cu unul dintre poliţiştii antrenaţi în activitatea de examinare că acesta nu mai este de acord cu tranzacţia. De aici a venit de altfel şi denunţul în baza căruia Dorel Petraru a ajuns în vizorul procurorilor şi ulterior trimis în judecată.
Până prin 2009, Dorel Petraru conducea o firmă ce avea ca principal obiect de activitate – şcoală de conducere (pilotaj), în municipiul Rădăuţi – Psiho – AS SRL. Firma a intrat în faliment iar instructorul auto şi-a oferit serviciile firmei cu profil similar din Siret, unde reuşit să intre în vizorul anchetatorilor şi ulterior al Justiţiei.
Pedeapsă înjumătăţită de judecătorilor Curţii de Apel, procurorii vor face recurs
La sfârşitul anului 2012, la un an de la trimiterea în judecată, Curtea de Apel a admis apelul declarat de Dorel Petraru împotriva sentinţei penale nr.155 din data de 03.10.2012 pronunţată de Tribunalul Suceava. A desfiinţat în parte sentinţa penală anterioară şi în rejudecare a dispus înlăturarea dispoziţiilor de executare de către inculpat a pedepsei rezultante de 2 ani închisoare şi a altor pedepse stabilite de prima instanţă. Curtea de apel l-a condamnat pe Dorel Petraru pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă la pedeapsa de 1(un) an închisoare (în loc de 2 doi ani închisoare), fapta din 21.01.2011; trafic de influenţă la pedeapsa de 1(un) an închisoare (în loc de 2 doi ani închisoare) pentru fapta din 25.01.2011; trafic de influenţă la pedeapsa de 1(un) an închisoare (în loc de 2 doi ani închisoare) pentru fapta din 08.02.201; trafic de influenţă la pedeapsa de 1(un) an închisoare (în loc de 2 doi ani închisoare) pentru fapta din ianuarie 2011, pentru bani pretinşi de la Bodnar Sorin; trafic de influenţă la pedeapsa de 1(un) an închisoare (în loc de 2 doi ani închisoare) pentru fapta din ianuarie 2011 – bani pretinşi de la Ghirău Daniel; trafic de influenţă la pedeapsa de 1(un) an închisoare (în loc de 2 doi ani închisoare) pentru fapta din 25.01.2011 pentru bani primiţi de la Bodnar Sorin; trafic de influenţă la pedeapsa de 1(un) an închisoare (în loc de 2 doi ani închisoare) pentru fapta din 25 ianuarie 2011 – bani primiţi de la Ghirău Daniel; trafic de influenţă la pedeapsa de 1(un) an închisoare (în loc de 2 doi ani închisoare) pentru fapta din 20.01.2011.
Curtea de Apel Suceava a decis contopirea pedepselor pentru cele opt capete de acuzare, urmând ca inculpatul să execute pedeapsa de 1 (un) an de închisoare, în loc de doi ani de închisoare, cât stabilise prima instanţă, suspendându-se condiţionat executarea pedepsei pe durata termenului de încercare de 3 ani, în loc de 4 ani, cum se hotărâse la instanţa inferioară. Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava va înainta recurs împotriva deciziei Curţii de Apel. (Neculai RO{CA)
 

Vezi si

12 distincții obținute de elevi la faza națională a olimpiadelor școlare, cele mai valoroase rezultate din istoria recentă a Colegiului ”Eudoxiu Hurmuzachi”

Elevii au obținut 2 premii I, 4 premii II și 3 mențiuni, conferite de Ministerul …