Friday , April 12 2024

Judecătorii au decis că Vasile Andriciuc își poate relua atribuțiile de primar al comunei Șcheia

Primarul din Şcheia a fost reținut pentru abuz în serviciu prima dată pe 3 februarie și eliberat a doua zi, sub control judiciar. Pe 7 februarie a fost reținut, tot pentru abuz în servi­ciu, într-un alt dosar. Pe 8 februarie a fost eliberat din arest și tot atunci a fost scos de sub control judiciar în primul caz, dar s-a luat aceeași măsură pentru al doilea dosar și i s-a interzis, din nou, să-și exercite atribuțiile de primar . Dacă până aici nu ați amețit de asemenea du-te – vino cu dosare, aflați că ieri, Tribunalul i-a ridicat această interdicție, menținând însă celelalte restricții ale controlului judiciar impus pe 8 februarie.

Tribunalul Suceava a admis joi, 16 februarie, o contestație depusă de Vasile Andriciuc, primarul comunei Șcheia, față de o prevedere a deciziei Judecătoriei Suceava de plasare a acestuia sub control judiciar într-un dosar în care a fost acuzat de abuz în serviciu, prevedere prin care i se interzicea exercitarea atribuțiilor de primar.  Prin decizia de joi a Tribunalului, Vasile Andriciuc își poate exercita din nou atribuțiile de primar, fiindu-i înlăturată această restricție, dar păstrând celelalte impuse de măsura controlului judiciar.

”Înlătură obligaţia impusă inculpatului ANDRICIUC VASILE şi prev. la art. 215 alin.(2) lit. e) Cod procedură penală, respectiv, de a nu exercita profesia, meseria sau să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit pretinsele fapte. Menţine celelalte dispoziţii ale încheierii care nu sunt contrare prezentei hotărâri”, se arată în Minuta hotărârii de ieri a Tribunalului.

Reamintim că vineri, 3 februarie, primarul Andriciuc a fost reținut, într-un prim dosar, pentru abuz în serviciu, fiind acuzat că a plătit utilitățile la Baza Sportivă din Sf. Ilie, închiriată unei firme. De asemenea, primarul din Șcheia mai era acuzat că a redus ilegal chiria pentru un cabinet stomatologic privat care funcționa într-o școală din comună. A fost eliberat a doua zi și plasat sub control judiciar. A contestat măsura, contestația fiind admisă pe 8 februarie.

Între timp, marți, 7 februarie, Vasile Andriciuc a fost reținut din nou pentru 24 de ore, fiind acuzat de abuz în serviciu. Alături de el au mai fost reținuți în dosar fiul său și o altă persoană. Toți trei au fost eliberați  din arest a doua zi și au fost plasați sub control judiciar. În acest caz, primarul Andriciuc a fost  acuzat tot de abuz în serviciu, după ce, în luna august a anului trecut, în urma unor percheziții, s-a descoperit că o fabrică de ambalaje aparținând fiului edilului era branșată ilegal la rețeaua de curent electric. Fabrica este amplasată în Mihoveni, comuna Șcheia, iar pe lângă branșarea ilegală la rețea, facturile ar fi fost suportate ani de zile tot de Primăria condusă de Vasile Andriciuc.

Așa cum am precizat, joi, 16 februarie, judecătorii Tribunalului Suceava au decis  în acest caz ridicarea interdicției prin care Vasile Andriciuc nu-și putea îndeplini atribuțiile de primar al comunei Șcheia. (O.S.)

 

 

 

Vezi si

Ioan Stan, reales președinte al PSD Suceava. Ciolacu: Nea Stane, rupe-i!

Vineri, la Conferința Județeană de alegeri PSD Suceava, senatorul Ioan Stan a fost reales, în …