Wednesday , December 7 2022

ÎPS Calinic crede că soluționarea problemelor persoanelor cu orientare sexuală diferită ține de latura duhovnicească, dar și de psihologie

Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, a fost întrebat de un enoriaș cu privire la unele aspecte ce țin de homosexualitate – denumirea folosită de cel care a adresa întrebarea fiind de „orientare sexuală diferită” – iar chiriarhul i-a răspuns indicând o soluționare atât spirituală, cât și pe zona psihologiei. <Ce se întâmplă cu cei care au o altă orientare sexuală (fără a întreține relații sexuale între același gen, pur și simplu o altă atracție), lucru pe care nu îl poate spune la Taina Spovedaniei?>, a fost întrebarea adresată chiriarhului.

Prelatul sucevean i-a răspuns mai întâi făcând apel, cu titlu general, fără a da exemple concrete, la istorie în decursul căreia, susține ÎPS Calinic, s-a dovedit că o orientare sexuală diferită este nocivă pentru trup și suflet. Cât privește partea referitoare la ceea ce enoriașul s-a referit ca fiind „lucru pe care nu îl poate spune la Taina Spovedaniei”, chiriarhul i-a replicat că „La duhovnic te duci așa cum ești, cu bunele și cu relele săvârșite, ca în fața lui Hristos, fără să te rușinezi”. „Rușine ar trebui să avem când simțim arșița păcatului, nu când trebuie să-l spovedim!”, a insistat Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților.

Înainte de a încheia răspunsul – cu urarea „Spor și binecuvântare în acest demers de venire în sine!” – chiriarhul i-a răspuns că este convins „ că sfatul unui duhovnic bun și al unui psihiatru/psiholog bun îl va pune pe cel la care faceți referire pe drumul rânduit de Dumnezeu”. (D.P.)

Vezi si

LUNGU: A fost finalizat proiectul de aducțiune a gazului metan la 30 de străzi din oraș

Miercuri, începând cu ora 11:00, au fost alimentate cu gaz metan străzile din cartierul Tineretului. …