Monday , September 26 2022

Ioan BALAN, președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina, mesaj de continuare a menținerii unității în condamnarea și sancționarea fermă a Rusiei   

Grupul parlamentar de prietenie cu Ucraina din Parlamentul României condamnă cu tărie agresiunea armată a Federației Ruse asupra Ucrainei, declanșată în dimineața zilei de 24 februarie, care a provocat deja numeroase victime, inclusiv, în rândul civililor, a transmis vineri deputatul PNL de Suceava Ioan Balan, Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina din Parlamentul României.

Ioan Balan, deputat, PNL, Obiectiv, Sucava
Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan

Ceea ce se întâmplă zilele acestea în Ucraina vecină reprezintă încălcări grave ale dreptului și angajamentelor internaționale, ale suveranităţii şi integrităţii teritoriale ale Ucrainei, respectiv ale inviolabilității frontierelor sale. Respingem hotărât acest comportament iresponsabil, precum și modul complet ilegal de recurgere la violență armată masivă, ales de Federația Rusă.

În acest context extrem de tensionat, reiterăm susținerea față de suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, în cadrul frontierelor recunoscute la nivel internațional, și  dorim să transmitem un puternic mesaj de continuare a menținerii unității în condamnarea și sancționarea fermă a acestei agresiuni.

În aceste momente dramatice, apreciem că solidaritatea, inclusiv în ceea ce priveşte asistenţa şi sprijinul umanitar, este absolut necesară.

Suntem alături de cetățenii ucraineni, precum și de românii care trăiesc acolo, care sunt, cu toții, greu încercați!”, se arată în mesajul transmis de Ioan Balan, Președintele Grupului parlamentar de prietenie cu Ucraina din Parlamentul României.

 

Vezi si

Patru gospodării distruse de incendii, în mai puțin de 24 de ore

În mai puțin de 24 de ore, pompierii militari suceveni au fost nevoiți să intervină …