Tuesday , January 31 2023

Ioan Bălan: “PDL îl va susţine pe cel care are cele mai mari şanse să îl învingă în alegeri pe Victor Ponta”

balan [800x600]

 „Modul în care acţionează PSD arată disperarea că eşecul guvernării şi al promisiunilor neonorate este factorul care va determina electoratul să voteze candidatul dreptei”, a declarat deputatul PDL de Suceava, Ioan Bălan

Vicepreşedintele PDL, deputatul de Suceava, Ioan Bălan, a declarat, joi, că în PDL înaintea Convenţiei Naţionale privind fuziunea PDL-PNL, care va avea loc sâmbătă, 26 iulie, lucrurile sunt tranşate şi sunt în regulă. Totuşi, Ioan Bălan a recunoscut că mai sunt „colegi care produc teme perturbatoare în procesul de fuziune”, cum ar fi introducerea în măsurătorile sociologice pentru desemnarea candidatului comun PNL-PDL şi a altor nume din partea PDL, deşi PDL şi-a decis prin proceduri interne candidatul care este Cătălin Predoiu. „PDL şi-a decis candidatul prin proceduri interne şi acesta este Cătălin Predoiu. Este şi firesc ca noi, cei din PDL, să ne dorim din tot sufletul să-l avem candidat comun pe Cătălin Predoiu. Aşteptăm rezultatul studiului iar noi, PDL, îl vom susţine pe cel care are cele mai mari şanse să îl învingă în alegeri pe Victor Ponta”, a afirmat Ioan Bălan. El a mai spus că semnalul dat în Colegiul Director al PDL prin votarea fuziunii cu PNL, votul fiind dat în unanimitate, inclusiv şi pentru ca noul partid rezultat din comasarea celor două formaţiuni politice să aibă denumirea de PNL. Din punctul de vedere al lui Ioan Balan, acest lucru arată dorinţa democrat – liberalilor de a face un partid mare de centru-dreapta în contrapondere la PSD. „De noi, cei din PNL – PDL depinde cât de mobilizaţi vom fi de a ne susţine candidatul la prezidenţiale”, a menţionat liderul PDL.
Din puntul său de vedere, „modul în care acţionează PSD arată disperarea că eşecul guvernării şi al promisiunilor neonorate este factorul care va determina electoratul să voteze candidatul dreptei”. El a subliniat că Alianţa Creştin Liberală PNL – PDL vrea să strângă două milioane de semnături pentru susţinerea candidatului comun al dreptei în alegerile prezidenţiale. Ioan Bălan a arătat că strângerea de semnături pentru susţinerea candidaturii celui care va fi desemnat din partea acestei alianţe va fi „prima probă de lucru” în comun PNL-PDL în zilele următoare. „Ne propunem strângerea a două milioane de semnături care se va face sub sigla Alianţei Creştin Liberale PNL – PDL, care este alianţa dreptei la alegerile prezidenţiale”, a precizat Bălan.
El a apreciat că faptul că PSD nu reuşeşte să adune suficienţi susţinători este dovedit de modul în care acţionează, fiind dispus la minciuni, promisiuni fără acoperire bugetară şi revărsarea cornului abundenţei socialiste de la data de 1 septembrie. „Modul în care acţionează PSD arată disperarea că eşecul guvernării şi al promisiunilor neonorate este factorul care va determina electoratul să voteze candidatul dreptei. Sunt convins că seriozitatea şi pragmatismul candidatului nostru vor fi de succes şi determinante în a câştiga alegerile”, a spus Ioan Bălan.
El a explicat că PSD nu va putea ascunde realitatea, şi că în locul celor un milion de noi locuri de muncă promise a generat şomaj sau că oamenii de afaceri nu văd presiunea pe care guvernul socialist o pune pe ei în fiecare zi. „Guvernul a arătat că este incapabil să dezvolte măsuri coerente şi sustenabile în politica fiscală, culminând cu legislaţia fiscală haotică şi fără rezultate în buget”, a mai spus Bălan. El a subliniat că guvernul socialist condus de Victor Ponta a arătat că nu poate să adopte măsuri care să ducă la creşterea reală a nivelului de trai, fiind doar tributar sprijinului baronilor locali care pun o puternică presiune în preajma alegerilor prezidenţiale. (D.P.)

Vezi si

Februarie începe cu o oprire de apă la Rădăuți

În data de 1 februarie începând cu ora 08.00 în zona Şcolii gimnaziale „Ion Pintilie” …