Thursday , October 6 2022

Ioan Balan: Parlamentarii PSD-ALDE de Suceava recunosc că au votat împotriva intereselor sucevenilor

Vicepreședintele PNL deputatul de Suceava Ioan Balan și-a exprimat, sâmbătă, surprinderea că parlamentarii PSD-ALDE au curajul să se laude cu adoptarea Legii bugetului pentru 2019, care este un buget al neputinței și subdezvoltării țării, este un buget împotriva sucevenilor, subliind că aceștia au și tupeul să susțină că dublarea alocațiilor copiilor le aparține după ce PNL a reușit, prin votul din Parlament să oblige Guvernul PSD-ALDE să acționeze în favoarea copiilor acestei țări.

Deputatul Ioan Balan a explicat că PNL nu a votat acest buget pentru că este „un buget pur PSD-ALDE, un buget al neputinței și subdezvoltării României, un buget ce nu ține cont de realitățile economice și sociale ale țării” și că din acest motiv liberalii au depus peste o mie de amendamente prin care să se corecteze bugetul.
„PNL nu-și poate asuma un astfel de buget și de aceea a depus peste o mie de amendamete, unele cu referire directă la nevoile stringente al județului Suceava. Toate aceste amendamente au fost respinse de majoritatea PSD-ALDE, mai puțin amendamentul privind creșterea alocației copiilor, când coaliția de guvernare a fost luată prin surprindere și prin votul parlamentarilor opoziției s-a reușit obligarea Guvernului PSD-ALDE să dubleze alocația copiilor”, a spus Ioan Balan.
Deputatul liberal sucevean consideră că „demagogia și tupeul” parlamentarilor PSD-ALDE de Suceava este fără de margini după ce aceștia se laudă acum cu dublarea alocațiilor copiilor.
„Dacă intr-adevar erau așa deciși să mărească alocațiile copiilor de ce aceasta nu era prevăzută deja în proiectul legii bugetului și că doar după ce mașinăria de vot PSD-ALDE, care respingea toate amendamentele opoziției, a avut o sincopă, pentru a repara cât de cât imaginea deja grav afectată, au luat decizia să susțină inițiativa PNL de majorare a alocațiilor copiilor”, a spus Ioan Balan.
Vicepreședintele PNL a subliniat că lipsa de interes a parlamentarilor suceveni ai PSD-ALDE pentru copiii Sucevei a fost demonstrată și prin respingerea, prin vot, a amendamentului privind construirea unui spital pentru copii la Suceava.
„Cei din PSD-ALDE se laudă că au îndestulat bugetul județului Suceavam, dar de fapt, parlamentarii PSD-ALDE de Suceava recunosc astfel că au votat împotriva intereselor sucevenilor pentru că au respins pe bandă rulantă toate amendamentele PNL. Parlamentarii suceveni PSD-ALDE nu vor modernizarea drumurilor și creșterea siguranței rutiere în județul Suceava, nu vor șosele de centură în Gura Humorului, Câmpulung Moldovenesc și Vatra Dornei, nu vor ca peste 80.000 de familii din 50 de localități sucevene să beneficieze de gaz natural și nu-i intersează că 60 de localități din județ vor fi în pragul falimentului pentru proiectul ratat al PSD „Utilități și Mediu”. Pe lângă că au susținut prin votul lor un buget al sărăciei, demersul lor este acum dublat de un demers politic demagogic și populist prin care încercă să ne explice că e bine că nu s-au alocat bani pentru nevoile județului Suceava”, a spus Ioan Bălan.
El s-ar arătat deranjat și de faptul că deputatul ALDE de Suceava, Alexandru Băișanu, se laudă că a reușit majorarea alocării bugetare pentru șoseaua de centură a Sucevei susținând același amendament ca și PNL.
„Când spuneți adevărul, atunci când declarați în conferință de presă că ați majorat alocarea bugetară sau atunci când veniți alături de parlamentarii PNL pe amendamentele la buget și cereți alături de noi suplimentarea sumelor semnând amendamente comune?”, a întrebat Ioan Balan.
Deputatul liberal a explicat că proiectul legii bugetului nu conținea suma necesară finalizării șoselei de centură, iar deputatul ALDE a venit alături de PNL în demersul de majorare a sumei alocate.
„Parlamentarii PSD-ALDE de Suceava cred că toți suntem proști și că nu vedem că și-au bătut joc de județul Suceava și că nu-i interesează absolut deloc problemele adevărate ale sucevenilor care sunt legate de abc-ul civilizației: drumuri, spitale, școli, o calitate a vieții mai bună. Nimic din toate acestea nu se regăsesc în bugetul sărăciei și subdezvoltării votat de PSD-ALDE”, a conchis Ioan Bălan.

Vezi si

Sucevenii pot plăti prin sms pentru eliberarea cărților de identitate

Începând de miercuri, 5 octombrie, sucevenii pot plăti prin SMS taxele pentru eliberarea cărților de …

3 comments

 1. Eu sper sa nu ajunga PNL la putere, fiindca astfel s-ar perpetua politica de mahala pe care ai caracterizat-o perfect.
  E oare nevoie sa reamintesc minciunile fostilor PDL-isti actualmente PNL-isti? Le stim. E nevoie sa reamintesc cum s-au perindat prin zeci de partide ca sa ajunga la putere? Cum pupa Mihalescu si Flutur mana PENALILOR? Cum defilau cu oile pe dealuri ca sa castige bunavointa sefilor?
  PNL NU ESTE UN PARTID REFORMAT, e un partid de OPORTUNISTI, de FRIPTURISTI!
  Nu ca PSD e mai breaz.

 2. Toți politicienii sunt la fel, când sunt la putere nu fac nimic, fura numai pt găștile lor și când sunt în opoziție arunca cu noroi in aia de la putere, o sa vedem ce o să facă PNL când vine la putere… Ceea ce face și PSD acum, nimic…

 3. Il rog pe domnul Balan sa imi aduca aminte daca a votat sau nu pentru TAIERI DE SALARII cand PDL, partidul din care era la acel moment, a decis astfel.
  Il mai rog sa imi spuna ce autostrazi a avut macar in plan sa faca PDL in MOLDOVA? Poate ar fi interesant sa spuna si daca e OK drumul SUCEAVA – ROMAN.
  Jenant!