Monday , October 3 2022

Ioan Balan le cere miniștrilor Justiției, Finanțelor și Economiei clarificări privind legea prin care toate firmele ar fi  obligate să plătească taxe către Camera de Comerț

Deputatul PNL de Suceava Ioan Balan a depus o interpelarea adresată miniștrilor Justiției, Finanțelor și Economiei, în care atrage atenția că în data de 20 aprilie 2022 a fost înregistrată la Senatul României o propunere legislativă pentru modificarea Legii nr.335/2007 a camerelor de comerț din România, cu numărul B254/2022, iar mai multe modificări și completări cuprinse în această inițiativă au un vădit caracter de neconstituționalitate. Conform parlamentarului liberal sucevean prin această lege s-ar încălca dreptul constituțional la liberă asociere (art.40), libertatea și dreptul de a exercita o activitate economică (art.45). Mai mult decât atât, inițiativa propune și înrolarea obligatorie a firmelor în ”Catalogul firmelor”, impunerea unor taxe obligatorii, ceea ce este de natură să creeze atât confuzie, cât și deficiențe de funcționare în activitatea Oficiului Național al Registrului Comerțului.

La scurt timp după înregistrarea acestei inițiative, Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii a luat poziție publică față de modificările legislative propuse, poziție exprimată într-un comunicat de presă care reflectă și alte efectele negative identificate de această structură asociativă a IMM-urilor din România.

În această situație, deputatul sucevean Ioan Balan le-a solicitat celor trei miniștri  să clarifice care este  poziția ministerelor pe care le conduc față de inițiativa legislativă pentru modificarea Legii nr.335/2007 a camerelor de comerț din România, precum și cum vor fundamenta punctul de vedere al Guvernului, punct de vedere solicitat de Senatul României în data de 26 aprilie 2022. (O.S.)

 

Vezi si

Terenul viitoarei clădiri a Facultății de Medicină a fost transferat în administrarea USV

Consilierii județeni suceveni au aprobat trecerea unei suprafețe de teren de 1.440 de mp. din …