Saturday , December 10 2022

Individul care şi-a înjunghiat de şase ori rivalul în dragoste a fost arestat preventiv

Florin Strapciuc, de 33 de ani, din Stroieşti, a fost arestat preventiv după ce concluziile medicale au arătat că viaţa victimei sale a fost pusă în pericol, în urma celor şase lovituri de cuţit primite

palatul de justitie Suceava [800x600]

Tribunalul Suceava a confirmat ieri arestarea preventivă a inculpatului Florin Vasile Strapciuc, de 33 de ani, din comuna Stroieşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la omor. In data de 29 octombrie 2014, structurile specializate ale IPJ Suceava au pus în executare mandatul de arestare preventivă emis de Tribunalul Suceava, în data de 1 octombrie 2014, pe numele lui Florin Vasile Strapciuc, faţă de care s-a dispus arestarea preventivă pentru 30 zile pentru comiterea tentativei la infracţiunea de omor. În urma cooperării dintre Serviciul Investigaţii Criminale Suceava, cu IPJ Galaţi, Strapciuc a fost găsit şi reţinut pe raza localităţii Corod, judeţul Galaţ. El a fost preluat de o escortă din cadrul IPJ Suceava şi încarcerat în arestul IPJ Suceava. Individul figura ca şi urmărit naţional din 2 octombrie 2014.
Amintim că în seara zilei de 1 iunie 2014, în jurul orei 20.10, o patrulă de siguranţă publică din cadrul Poliţiei municipiului Suceava, care se afla în cartierul Obcini, a observat că la intersecţia dintre străzile Calea Obcinelor cu Bulevardul Coposu, un bărbat a fost înjunghiat. Din cercetările poliţiştilor a reieşit faptul că victima se numeşte Gheorghe Andrieş, de 40 de ani, din municipiul Suceava. Acesta era împreună cu fiica sa în vârstă de 10 ani şi încă un cuplu, moment în care s-a întâlnit cu soţia sa, Ana Andrieş, de 31 de ani, care era împreună cu amantul ei, Florin Strapciuc, de 33 de ani, din comuna Stroieşti. Gheorghe Andrieş i-a spus nevestei sale să se întoarcă acasă, între cei doi intervenind Strapciuc, care a scos dintr-un rucsac două cuţite cu care şi-a înjunghiat de şase ori în piept rivalul în dragoste, după care a luat-o la fugă fiind prins de poliţiştii în satul Sfântu Ilie. In urma audierii fratelui victimei, anchetatorii au stabilit faptul că, de aproximativ două săptămâni soţia fratelui său a plecat de acasă împreună cu agresorul, iar în data de 2 iunie 2014, cei doi urmau să se întâlnească pentru a lămuri unele probleme legate de fiica lor. Victima a fost preluată de un echipaj al ambulanţei, care l-a transportat la spital, având nevoie pentru vindecare de 16 – 18 zile de îngrijiri medicale. După ce a fost audiat de anchetatori, Strapciuc a fost lăsat în libertate pe numele său fiind întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de loviri sau alte violenţe. Intre timp, încadrarea faptei a fost schimbată în tentativă de omor, astfel că Strapciuc a fost arestat preventiv. (C.Z.)

Vezi si

Amendă de 40.000 lei pentru o firmă de dezmembrări auto din comuna Moara

Garda de Mediu Suceava a primit o sesizare privind disconfortul provocat vecinătăților prin zgomot, fum …