Wednesday , September 22 2021

Incendiu puternic la niște anexe de la biserica adventistă din Breaza de Sus

Luni seara, la ora 22,57, a fost anunțat un incendiu la mai multe anexe aparținând lăcașului adventist ”Casa tuturor popoarelor” din Breaza de Sus.

Au intervenit militarii Detașamentului de Pompieri Câmpulung Moldovenesc împreună cu lucrătorii Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență Breaza și Moldova-Sulița, cu patru autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD .

La sosirea echipajelor, incendiul se manifesta cu flacără deschisă și exista  pericol de propagare la construcția bisericii. Incendiul a fost lichidat la ora 3:45.

Au ars o magazie pe o suprafață de aproximativ 100 de metri pătrați, o anexă (destinație bucătărie și sală de mese) și camera centralei termice pe aproximativ 200 de metri pătrați. Au mai ars circa 14 tone de carbune tip cox și s-au degradat obiecte de mobilier, electrocasnice, elemente de tâmplărie și alte bunuri.

Conform ISU Suceava, cauza probabilă de izbucnire a incendiului a fost efectul termic al curentului electric, generat de un cablu electric defect sau deteriorat.

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat construcția bisericii, cu bunurile aferente.

Pagubele materiale ar fi în valoare de circa 100.000 de lei, conform declarației administratorului Bujorean Maria, în urma discuției telefonice purtate cu proprietarul care se află în Spania.

Bujorean Maria a relatat verbal faptul că anexa în cauză nu este asigurată împotriva distrugerilor și calamităților și că nu are dubii cu privire la izbucnirea incendiului.

Vezi si

Centrul de vaccinare de la Shopping City se închide de la 1 octombrie. Se redeschide cel de la Colegiul „Ștefan cel Mare”

Centrul de vaccinare drive thru de la Shopping City se va închide de la 1 …