Wednesday , May 18 2022

Încasările din taxa de parcare s-au dublat, la Suceava, în 2021 față de 2020

Primăria municipului Suceava a avut încasări de 2,2 milioane de lei în cursul anului 2021 din încasările de la parcările cu plată unde funcționează sistemul de autotaxare.

Sistemul de autotaxare se regăsește în parcările auto amenajate în zonele: Piața Centrală, Complexul Comercial „Bucovina”, Hotel „Bucovina”, str. Ştefan cel Mare, Inspectoratul de Poliție Județean, Dorna, str. Nicolae Bălcescu, str. Vasile Alecsandri, str. Vasile Bumbac, str. Aleea Trandafirilor, str. Anastasie Crimca, intersecția dintre str. Anastasie Crimca și Aleea Trandafirilor, Palatul de Justiție, str. Universității, str. Mihai Eminescu, str. Meseriașilor, str. Mitropoliei, str. Ciprian Porumbescu, precum și în cele 2 parcări subterane din zona centrală.

Potrivit unei informări transmise de viceprimarul Lucian Harșovschi, au fost încasări aproape duble față de 2020 când suma încasată a fost de 1,11 milioane lei.

Plata se poate face la parcometru, prin SMS, folosind cardul bancar, dar și cu ajutorul aplicației Suceava Parking, disponibilă gratuit pe Android și iOS.

Viceprimarul Lucian Harșovschi a precizat că, în 2021, plățile online au însumat aproximativ 380.000 de lei, reprezentând doar 18% din totalul încasărilor. În sursa citată se mai specifică faptul că parcarea aferentă complexului comercial „Bucovina” a fost cea mai solicitată, încasările fiind în valoare de 224.000 de lei. (D.P.)

Vezi si

Pagube de aproximativ 400.000 de euro în urma uriașului incendiu de la o firmă de prelucrarea lemnului din Vatra Dornei

Polițiștii au continuat cercetările privind incendiul de luni de la o societate de prelucrarea lemnului …