Sunday , June 16 2024

Încasări mai reduse la bugetul local al Sucevei față de prima jumătate a lui 2019

În primele două trimestre din 2020, din taxele și impozitele locale, Primăria Suceava cu 6,7 milioane de lei mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.

În conferința de presă de miercuri, 8 iulie, primarul Ion Lungu a afirmat că s-au colectat 42,9 ­mi­lioane de lei, față de 49,6 milioane. Nici populația nu a achitat în aceeași măsură impozitele și taxele locale, ci „cam la fel” după cum s-a exprimat edilul și, din prezentarea făcută de acesta, a rezultat că populația achitase impozite și taxe cam la 94% din cât achitase în primele șase luni ale lui 2019.

taxe, impozite, Suceava, Obiectiv

De asemenea, firmele care și-au întrerupt parțial sau total activitatea după izbucnirea epidemiei de COVID-19 solicită reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri însă este nevoie și de o hotărâre de consiliu local pe lângă reglementările ca atare. „Hotărârea de CL va fi aprobată în august, iar dosarele vor putea fi depuse până-n septembrie. Primăria nu are suficienți bani pentru a suporta aceste cheltuieli, date fiind și încasările slabe. De aceea, voi cere Guvernului să aloce bani din Fondul de rezervă pentru acoperirea acestor facilități fiscale”, a explicat Ion Lungu. (D.P.)

 

Vezi si

Concurs al pompierilor din Serviciile voluntare sau private pentru Situații de Urgență din județul Suceava

Sâmbătă, 15 iunie, pe Stadionul „1 Mai”, din municipiul Suceava, s-a desfășurat etapa județeană a …

error: