Tuesday , July 5 2022

Încasări mai reduse la bugetul local al Sucevei față de prima jumătate a lui 2019

În primele două trimestre din 2020, din taxele și impozitele locale, Primăria Suceava cu 6,7 milioane de lei mai puțin decât în perioada similară a anului trecut.

În conferința de presă de miercuri, 8 iulie, primarul Ion Lungu a afirmat că s-au colectat 42,9 ­mi­lioane de lei, față de 49,6 milioane. Nici populația nu a achitat în aceeași măsură impozitele și taxele locale, ci „cam la fel” după cum s-a exprimat edilul și, din prezentarea făcută de acesta, a rezultat că populația achitase impozite și taxe cam la 94% din cât achitase în primele șase luni ale lui 2019.

taxe, impozite, Suceava, Obiectiv

De asemenea, firmele care și-au întrerupt parțial sau total activitatea după izbucnirea epidemiei de COVID-19 solicită reducerea cu 50% a impozitului pe clădiri însă este nevoie și de o hotărâre de consiliu local pe lângă reglementările ca atare. „Hotărârea de CL va fi aprobată în august, iar dosarele vor putea fi depuse până-n septembrie. Primăria nu are suficienți bani pentru a suporta aceste cheltuieli, date fiind și încasările slabe. De aceea, voi cere Guvernului să aloce bani din Fondul de rezervă pentru acoperirea acestor facilități fiscale”, a explicat Ion Lungu. (D.P.)

 

Vezi si

Trei copilași din Iacobești, transformați de tată în argați la o fermă cu 60 de măgari

O fetiță din satul Iacobești, comuna Grănicești, a fugit de acasă direct la Protecția Copilului, …