Tuesday , May 11 2021

Inca sase cadre didactice din Radauti, Suceava, Solca si Campulung Moldovenesc depistate luni cu coronavirus

profesor si elev cu masca

Focarul de la Colegiul Militar Câmpulung Moldovenesc a echilibrat balanța cazurilor de COVID din sistemul de învățământ din județ – 118 cadre didactice și 103 elevi depistați până acum

Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava a informat că luni au primit rezultate pozitive la testarea SARS-Cov2 două cadre didactice de la Colegiul Tehnic Rădăuți, doi instructori educatori, de la centre de plasament din Rădăuți și Solca, o învățătoare de la Școala Generală nr. 1 Suceava și o profesoară de la Școala ”Bogdan Vodă” Câmpulung Moldovenesc.

”În rândul personalului nedidactic și auxiliar, avem două cazuri la Școala <Grigore Ghica> din Ițcani, fiind vorba despre secretara și contabila școlii. De asemenea, a fost depistată pozitiv o elevă, de la Școala Postliceală FEG Suceava”, a informat Gabriela Băncilă, purtătorul de cuvânt al DSP Suceava.

În raportările transmise acum de DSP Suceava au fost incluse și cazurile depistate în rândul elevilor și angajaților Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc, declarat oficial focar de COVID. Amintim că săptămâna trecută au fost depistate 25 de persoane infectate, dintre care 23 de elevi și două cadre didactice, iar zilele trecute au mai primit rezultate și alte persoane investigate medical în cadrul anchetei epidemiologice, care încă nu a luat sfârșit, după cum a anunțat DSP Suceava.

”Momentan avem 29 de cazuri la Colegiul Militar Câmpulung, dintre care doar doi sunt profesori. A fost declarat focar de COVID, iar ancheta epidemiologică continuă”, a declarat reprezentantul DSP Suceava, Gabriela Băncilă.

Din luna septembrie și până acum, au fost depistate pozitiv 118 de cadre didactice, 17 angajați din categoria personal nedidactic și auxiliar, 103 elevi și 16 studenți. (O. N.)

Vezi si

Fashion is freedom! Exprimă-ți personalitatea cu noile colecții din Iulius Mall Suceava

Primăvara e aici, așa că este timpul să aduci un update în garderoba ta, să …