Tuesday , September 27 2022

Inca 430 de suceveni au intrat in autoizolare in ultimele 24 de ore, 2.198 sunt declarati vindecati

Conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, pana duminica, 24 mai, în județul Suceava sunt declarate vindecate 2198 de persoane.

Astăzi, la nivelul județului Suceava se află în autoizolare la domiciliu 2710 de persoane, iar în carantină instituționalizată  237 de persoane, anunta Prefectura intr-un comunicat.

Din izolare voluntară au ieșit până acum 15324 de persoane.

Din carantină instituționalizată, după obținerea avizului epidemiologic, au ieșit, de la instituirea măsurii de carantinare și până în prezent, 2868 persoane.

La nivelul județului Suceava, până la această dată au fost efectuate 18.573 teste.

“A fost convocat pentru luni, 26.05.2020, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Suceava, într-o ședință extraordinară pentru analiza situației actuale a spitalului județean în contextul scăderii înregistrate, în mod constant, la numărul pacienților cu Covid-19, raportat la noile dispoziții reglementate prin Ordinul Ministrului Sănătății nr. 753/2020 pentru modificarea Ordinului ministrului sănătăţii nr. 555/2020 privind aprobarea Planului de măsuri pentru pregătirea spitalelor în contextul epidemiei de coronavirus COVID-19, a Listei spitalelor care asigură asistenţa medicală pacienţilor testaţi pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 în faza I şi în faza a II-a şi a Listei cu spitalele de suport pentru pacienţii testaţi pozitiv sau suspecţi cu virusul SARS-CoV-2, publicat în M.O. nr. 371 din 8 mai 2020, conform căruia se pot înființa unități de izolare și tratament puse la dispoziție de către Direcția de Sănătate Publică Suceava și autoritățile publice locale, care să preia formele asimptomatice.

Convocarea membrilor CJSU este necesară în contextul adresei Spitalului Județean de Urgență „Sfantul Ioan cel Nou” Suceava prin care se solicită o analiză din partea autorităților implicate în gestionarea situației generate de pandemia Covid-19. Analiza privește modul în care spitalul județean va aborda acordarea de servicii de sănătate conform destinației anterioare perioadei de pandemie, luându-se în considerare datele furnizate de către autoritățile medicale privind evoluția epidemiologică, care confirmă un trend descendent, existând premisele reluării activității normale a secțiilor din Spitalul Județean, cu sectoare tampon și non Covid-19 adiacente, de natură a permite preluarea unor eventuale șocuri generate de apariția unor eventuale noi focare de infecție”, mentioneaza comunicatul. (O.S.)

Vezi si

Cei doi lei refugiați din Ucraina la Rădăuți au plecat spre Africa de Sud

Luni, 26 septembrie, leii Simba şi Mir, găzduiţi din luna martie de Grădina Zoologică din …

No comments

  1. Spitalul de rahat care nu mai primește suspecții de covit pt ca vrea sa scape de titulatura de spital covit. Au vreo varianta pt acești bolnavi?