Sunday , January 29 2023

Încă 31 de camere video vor fi puse, în cel mult jumătate de an, la punctele de colectare a deșeurilor

Primarul Ion Lungu și viceprimarul Lucian Harșovschi ai inițiat un proiect de hotărâre de Consiliu Local în vederea extinderii sistemului de supraveghere video pentru amplasamentele îngropate și semi-îngropate pentru colectarea deșeurilor din municipiul Suceava privind care își susțin inițiativa prin aceea că, în ciuda campaniilor de conștientizare, în continuare. Valoarea totală a investiției este de 244.131 de lei, durata estimată a lucrărilor fiind de 6 luni.

Într-o primă etapă vor fi montate 31 de camere video de supraveghere în 29 de amplasamente de colectare a deșeurilor menajere de pe raza Sucevei. Conducerea Primăriei Suceava constată că mulți cetățeni continuă să depoziteze deșeurile în mod necontrolat, cantitatea celor reciclabile fiind sub ținta impusă de legislația de mediu iar asta va conduce la majorarea taxei de salubritate plătită de populație. De asemenea, se remarcă furturi de deșeuri prin diferite metode improvizate, în special din containerele pentru deșeuri reciclabile (cartonul, metalul și peturile), restul conținutului de deșeuri fără o valoare mare de piață fiind împrăștiat împrejurul amplasamentelor. Totodată, au loc distrugeri – incendierea containerelor și sacilor de colectare – sau alte forme de vandalizare.

„Motivația instalării unui astfel de sistem este, printre altele, de a ajuta autoritățile să intervină eficient, să ofere probe concludente, să ajute persoanele aflate în dificultate, fie că este vorba despre criminalitate sau de situații de urgență, cum ar fi incendiu, accident stare de sănătate, inundații etc”, se precizează în raportul de specialitate al Direcției de Ecologizare a Primăriei Suceava atașat proiectului de hotărâre de pe ordinea de zi a ședinței din 16 decembrie. (D.P.)

Vezi si

Peste 4.000 de cereri de azil, înregistrate anul trecut la Centrul Regional de la Rădăuți. 3.086 de permise de ședere, acordate ucrainenilor refugiați

Peste 4.000 de cereri de azil au fost gestionate în anul 2022 de polițiștii de …