Saturday , July 20 2024

Imobiliarul Bogdan Pascari, arestat pentru că și-ar fi vândut Ferrari-ul mai multor persoane

Joi seara, omul de afaceri Bogdan Vasile Pascari, de 37 de ani, din municipiul Suceava, patronul S.C. Alpha House Construct S.R.L., a fost arestat  preventiv pentru 30 de zile. El ar fi acuzat că a vândut autoturismul Ferrari cu care defila până acum ceva vreme prin Suceava mai multor persoane.

Bogdan Vasile Pascari, patronul S.C. Alpha House Construct S.R.L., a fost ridicat miercuri de  la Suceava și dus la audieri la București, iar joi, Judecătoria Sectorului 1 București a decis arestarea preventivă a omului de afaceri sucevean.

Autoturismul Ferrari pe care Bogdan Pascari l-ar fi vândut mai multor persoane

„În temeiul art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 București de arestare preventivă a inculpatului Pascari Bogdan Vasile,  în dosarul penal nr. 7698/P/2023. În temeiul art. 226 alin. (1) şi (2) C.proc.pen. rap. la art. 223 alin.2 C.proc.pen. şi art. 202 alin. (1), (2), (3) și alin. 4 lit. e) C.proc.pen., dispune arestarea preventivă a inculpatului Pascari Bogdan Vasile, pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 26.10.2023 până la data de 24.11.2023, inclusiv. În temeiul art.230 alin. (1) Cod procedură penală, dispune emiterea de urgenţă a mandatului de arestare preventivă şi comunicarea acestuia potrivit dispoziţiilor legale. În temeiul art. 275 alin. (3) C.proc.pen., cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina acestuia. Cu drept de contestație în 48 de ore de la pronunțare pentru cei prezenți și de la comunicare pentru cei absenți. Pronunţată în cameră de consiliu astăzi, 26 octombrie 2023, ora 18:15”, se arată în minuta instanței bucureștene.

Conform mai multor surse, Pascari ar fi acuzat că și-a vândut autoturismul Ferrari pe care-l conducea acum ceva vreme și prin Suceava către mai multe persoane, imobiliarul sucevean fiind acum, cel mai probabil, acuzat de înșelăciune. Printre cei păcăliți s-ar afla și cel puțin un cetățean străin, care a anunțat autoritățile din țara sa și astfel a intrat pe fir și Interpolul, care a sesizat  autoritățile din România.

Mașina despre care vorbim, un Ferrari California, se vinde pe site-urile de profil cu prețuri pornind de la 70.000 de euro și  pot depăși 150.000 de euro, în funcție de vechime, dotări, stare și kilometraj.

Reamintim că în august anul acesta, Bogdan Pascari a mai fost reținut 24 de ore și apoi plasat sub control judiciar, fiind acuzat de procurorii suceveni că a păcălit 8 persoane că le va vinde apartamente într-un bloc pe care l-a ridicat în cartierul Zamca.

El a fost acuzat de „înșelăciune în formă continuată” (9 acte materiale) pentru că, conform Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, ”în perioada august 2018 – iunie 2022, în calitate de administrator al firmei de construcții S.C. Alpha House Construct S.R.L., a indus și menținut în eroare un număr de 8 persoane vătămate, prin asumarea aparentă a unor obligații contractuale față de aceștia că, în schimbul unor sume de bani achitate în avans, le va vinde la o dată ulterioară apartamente situate în blocul construit de inculpat, având de la bun început rezoluția infracțională unică de a încasa acele sume de bani fără a-și respecta ulterior obligațiile”.

Prejudiciul constatat, cauzat persoanelor vătămate în cauză, este în valoare de 378.333 euro. (O.S.)

 

Vezi si

Absolvent al Colegiului Național Militar ”Ștefan cel Mare”, admis primul la specializarea aleasă din cadrul Academiei Tehnice Militară ”Ferdinand I”

Nu doar elevii Colegiului Națiaonal Militar ”Ștefan cel Mare” Câmpulung Moldovenesc obțin rezultate remarcabile, ci …

One comment

  1. Asta este veste buna!
    Inseamna ca cererea de Ferrari pe piata romaneasca este mare. Are lumea bani! Nu?